IT branchen trotsar konjukturkonkurser

Det är för tredje månaden i rad som antalet konkurser växer. Senast i oktober gick 19 procent fler företag i konkurs jämfört med samma period ifjol. Allra värst drabbad var Stockholms län där 53 procent fler företag tvingades stänga igen än under motsvarande månad 2007.  På riksnivå har antalet konkurser ökat med 7 procent från januari till oktober. Sett till it-branschen tycks sektorn stått sig stark om man ser till antalet konkurser under årets tio första månader. Den så kallade konkursutsattheten är oförändrad om man jämför med samma period 2007. Skriver E24

Känns betryggande att IT-branschen tycks ha soliditet än så länge i alla fall. Å anda sidan har vi ju alla blivit mer eller mindre beroende av teknik på olika sätt så en inte alltför kvalificerad gissning borde vara att det förmodligen kommer att ta tid innan vi börjar spara in också på sånt som IT-Infrastruktur på företag, laptops och säkerhetsprodukter inom IT.

Kommentarer
Postat av: Elena

Håller med dig. Ytterligare en anledning är förmodligen att man lärt sig av tidigare misstag. Inga mer bubblor så man kanske till och med tar i i överkant och har mycket slimmade IT organisationer, med stor vikt på effektivitet och värde i IT-strategier (som bäst) och IT-lösningar (åtminstone).Vad sägs förreten om att ses något i helgen? Söndagen siktar vi på IKEA, men fredagkvällen, och lördagen vore nice att ses!

2008-11-13 @ 19:40:22
URL: http://mamatherapy.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0