Ny rapport om utbyggnaden av Internet

Det kostar pengar att bygga nya, bredare vägar. Men vägarna byggs i alla fall, därför att de behövs och därför att de öppnar nya möjligheter för alla som kan utnyttja dem. På samma sätt kommer införandet av ett nytt Internetprotokoll, IP version 6, skapa nya möjligheter att göra affärer, enligt en rapport som konsultföretaget Greenwich Consulting tagit fram på .SE:s uppdrag.

Problemet med IP version 4, som används idag, är att adresserna håller på att ta slut. Med IPv6 räcker adresserna till att ansluta allt det vi ser omkring oss till Internet, från väckarklockan och lamporna där hemma till termostater på arbetsplatsen och trafikljus ute på stan.

Tekniken testades i större skala under OS i Kina, när tiotusentals termometrar, övervakningskameror och taxibilar kopplades ihop med hjälp av IPv6 och styrdes centralt.

I Greenwich-rapporten finns flera exempel på tillämpningar som inte är möjliga med dagens Internet, i varje fall inte utan kostsamma och svårhanterliga speciallösningar. Rapporten presenteras i sin helhet på ett .SE-seminarium den 29 september samt på Internetdagarna den 21 oktober.


Läs mer på http://www.iis.se/more/events/september2008


 


Kommentarer
Postat av: Leffe

Du borde ju egentligen skriva nyheter på mitt företags webbplats. Som det här inlägget borde ju varit med på våran webbplats :) Jag kanske måste sno lite material av dig nån dag :)



Jag har alltid drömt om att ha en brödrost inkopplad till internet. Då skulle man från bärbara datorn kunna rosta mackor från sängen :) Eller från kontoret sätta på stereon med romantisk musik exakt tills när man kommer hem med en bukett med rosor till sin älskade. Teknik är härligt!



Leffe

2008-10-02 @ 21:10:33
URL: http://www.valkommen.se/blog.html
Postat av: Kim

Håller med ang brödrosten ;-) För att inte tala om hur skönt det vore att kunna fjärrstyra allt från sin dator: sätta igång ugnen med middagen i (som funkar som kyl under dagen), ladda stereon så att man har sina spellistor klara tills man kommer hem...:-D

2008-10-03 @ 13:50:08
URL: http://techiegirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0