Explorer kräver mer minne än Firefox

Microsoft betaversion av Internet Explorer 8 kräver mer än dubbelt så mycket minne som Mozillas Firefox, menar forskaren Craig Barth som arbetar vid företaget Devil Mountain Software. Han baserar sitt uttalande på en lång rad tester som han har utfört på ett tiotal siter med olika innehåll.

När testerna var slutförda hade IE8 tagit för sig 380 megabyte av de 2 gigabyte som var tillgängliga på testplattformen med Windows Vista, medan IE7 som också ingick i testet la beslag på 250 megabyte. Firefox behövde däremot bara 159 megabyte. När samma tester kördes under Windows XP så konsumerade varje webbläsare något mindre minne, men IE8 var fortfarande värst.

Läs mer HÄR

Kommentarer
Postat av: Arthur

Det viktiga är inte hur mycket minne som används, utan HUR minnet används och hanteras av webbläsaren.



Chrome och Firefox har båda en tendens att komma in i en "oändlig loop" där minnesanvändingen ökar och ökar och ökar och sedan kraschar webbläsaren (händer endast när det används ett flertal flikar)



Opera & Safari har inte detta problem.

2008-09-14 @ 21:41:41
Postat av: Kim

Well, i nya explorer kommer det finnas funktionalitet som hindrar just detta. Du ka n krascha en flik utan att hela webbläsaren kraschar. Men det är klart - det finns alltid de som gör saker bättre :-) Känner dock inte till Opera så bra.

2008-09-17 @ 10:29:15
URL: http://techiegirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0