Ikea lanserar mobilabbonemang

Ikea lanserar ett kontantkort för mobilen till sina 1,4 miljoner brittiska Ikea Family-medlemmar. Och givetvis är det budgetpriser som gäller.  Priset per samtalsminut är 9 pence, motsvarande strax över en svensk krona. Sms kostar runt 70 öre. Priserna gäller alla tider på dygnet och nummer till samtliga operatörer, skriver Business Week.

Vad ska de göra härnäst? Ha kit med "Bygg din egen mobiltelefon"? Spänningen stiger!

Kimberly


Firefox 3 är här för att stanna i december

Slutet för version två av Firefox börjar närma sig när Mozilla nu aktiverat en automatisk uppdatering som erbjuder den nyaste versionen för nedladdning till dem som fortfarande använder tvåan. Ungefär 75 procent av alla användare som har Firefox version 2.0.0.16 kommer initialt att få erbjudande om uppdatering direkt i sin webbläsare. De val som kan göras är att uppdatera, vänta ett dygn eller aldrig uppdatera.

Syftet med erbjudandet är fasa ut Firefox 2 och upphöra med säkerhetsuppdateringar. Datumet för avslut av säkerhetsuppdateringarna är satt till mitten på december detta år. Samtidigt använder fortfarande många tvåan enligt en studie från Net Applications, som noterat att den äldre läsaren har ungefär dubbelt så många användare som trean.

Källa: Computerworld

Kimberly

Chefer utesluter kvinnor med barn


2005 var 25 procent av personalcheferna negativt inställda till att anställa småbarnsmammor men enligt den senaste undersökningen som gjorts av SCB är det idag (2008) 10 procent som är negativt inställda men det mest oroväckande är att är inte ens hälften av de tillfrågade cheferna är uttalat positiva till att anställa mammor med små barn. Undersökningen visar dock att viljan att anställa personer över 55 år är något bättre än för tre år sedan. Var sjätte arbetsgivare ratar äldre arbetskraft,men nästan hälften är positivt inställda till att anställa personer över 55 år. Attityden till utlandsfödda har också förbättrats.


"- Förvånansvärt få är negativa till att anställa utlandsfödda. När det gäller utlandsfödda inom Europa är det faktiskt bara två procent som är negativa. Å andra sidan är hela sju procent negativa till att anställa personer som är födda utanför Europa. Utifrån debatten och läget på arbetsmarknaden får man ändå säga att det är få som har en negativ syn på att anställa utlandsfödda, säger Roger Mörtvik, samhällspolitisk chef vid TCO. "

Man kan ju fråga sig om dessa personalchefer själva har barn eller gamla föräldrar som har arbetat på ett företag en längre tid och sedan blivit arbetslösa? De kanske kommer från en annan planet? Personalchefsplaneten där det bara finns vuxna men inga barn eller äldre eller invandrare för den delen! Hallå?! Det är 2008 nu och fortfarande finns dessa försoffade och dumma åsikter som ska diskriminera de grupper som redan har det tuffast på arbetsmarknaden! det är välkänt att kvinnor och män generellt sett blir bättre projektledare, chefer och medarbetare sedan de får barn.Varför? För att man lär sig att hantera fler saker på samma gång, att ha tålamod, utvecklar ledaregenskaper och byr sig om någonting annat än sig själv.

Även diskrimineringen av äldre människor som sitter på så otroligt  mycket kunskap efter månda års arbete både hemma och i företag är skrämmande nonchalant. Vad hände med att ta tillvara på äldre männsikors visdom? Har vårt samhälle blivit så kallt och ignorant att vi tror att vi vet allt när vi är 30? Diskrimineringen av invandrare gör mig ledsen varje gång jag läser om det. Inte bara ignorerar vi att kulturella skillnader är en stark fördel i en värld som krymper och där företag har nytta av etniska skillnader och kunskap om olika kulturer utan dessutom missar företagen chansen att anställa kompetenta männsikor som i många fall har väsentligt högre utbildning än de som får jobbet för att de är "svenskar".


Fakta om undersökningen;
Totalt tillfrågades knappt 1800 personalchefer eller personer med motsvarande befattning. De arbetar såväl inom privat som offentlig sektor på små, medelstora eller stora arbetsplatser. Frågan som SCB ställde lyder: "När er arbetsplats skall nyanställda, vilken är er uppfattning om sökande som är..." De svarande fick bedöma hur de såg på åtta olika kategorier: sjukskrivna från annat arbete, långtidsarbetslösa, äldre än 55 år, småbarnsmammor, småbarnspappor, utlandsfödda utom Europa, utlandsfödda inom Europa och personer yngre än 30 år. Undersökningen utfördes under vintern 2007.
 
Källor; SCB, E24 mfl.

Kimberly :-/


Explorer 8 ska spöa Firefox

"Internet Explorer 8 finns nu i en kraftigt omarbetad betaversion där Microsoft på en rad punkter visat var skåpet ska stå. Bland nyheterna märks möjlighet att hindra sökmotorer att avslöja personlig information." skriver IDG idag

Explorer 8 är än så länge en Beta men det känns ändå lite spännande att Microsoft satsar hårt på att förbättra Explorer som fått ganska mycket kritik.

"Internet Explorer 8 finns nu i en kraftigt omarbetad betaversion där Microsoft på en rad punkter visat var skåpet ska stå. Bland nyheterna märks möjlighet att hindra sökmotorer att avslöja personlig information." skriver de fortsatt.

Detta kan också vara intressant med tanke på alla cookies som översvämmar nätet från både annonsföretag och andra. Det finns naturligtvis både för och nackdelar med cookies men det är ändå intressant att se hur måga som kommer att använda sig av den här funktionen när de surfar och hur det kommer att påverka annonsaffärerna på nätet.

Läs hela artikeln här

Kimberly

E-handeln fortsätter att växa


"- När ett stort företag även öppnar på internet så stiger procentsiffran med en gång. Men sedan finns även många andra faktorer: Tekniken är vassare, fler har bredband och bättre datorer och det går snabbare.

E-handeln upplevde, precis som resten av internetbranschen, ett rejält bakslag i början av 2000-talet. Nu har både köpare och säljare mognat, enligt Jonas Arnberg."

Läs mer HÄR

Kimberly

Ärlighet varar längst

"Välj rätt folk och dra dig inte för att vara brutalt ärlig. Linus Torvalds har avslöjat för CIO Magazine hur han får sina utvecklare att lyssna - och leva upp till Linux stenhårda kvalitetskrav "

Linus Torvalds bästa råd:
1. Hitta personer du verkligen kan lita på.
- Jag anstränger mig väldigt hårt för att hitta personer som jag verkligen kan lita på. Och sedan försöker jag hålla mig borta från dem så långt det går. Jag menar inte att jag ger dem helt ovillkorligt förtroende, men när någon har ansvar för något anser jag att han ska ha möjlighet att själv fatta alla vanliga, dagliga beslut kring frågan.

2. Var pålitlig själv
- I gengäld försöker jag se till att vara så pålitlig och trovärdig som möjligt själv. Här handlar "trovärdighet" i hög utsträckning om att inte utsätta människor för överraskningar. 

3. Var ärlig - ibland smärtsamt ärlig
- En viktig del av trovärdigheten handlar för övrigt om att inte dra sig för att säga oartiga saker eller visa känslor. Så jag skäller hellre ut människor och kallar dem dumma, om de gör dumma saker, än att riskera att de inte förstår hur starkt jag känner för något genom att vara artig. 

Det finns ett talesätt "På internet kan ingen uppfatta subtiliteter", okej egentligen lyder det " På internet vet ingen att du är en hund" eller något i den stilen, men mitt talesätt är det att "ingen kan uppfatta subtiliteter". Det jag menar är att subtiliteter, som finkänslighet och sarkasm, är meningslöst på nätet. De får inget genomslag och riskerar att uppfattas på olika sätt i olika kulturer. 

4. Du måste också låta folk komma till tals
- Det hela leder i sin tur till att även jag, i vissa fall, måste kunna erkänna att jag har fel. Det kan vara svårt. Men jag gör det lätt för mig själv genom att ofta skriva saker i stil med "Du är en komplett, inkompetent idiot och jag kommer inte att använda den här patchen för den är uppenbarligen trasig och totalt värdelös och det beror på att...." men sedan lägger jag till på slutet att " Hey, det kanske är så att det är jag som är en idiot och kan du bevisa det så förklara gärna varför du gjorde den där hemska saken. Snälla? Hmmm?"

5. En kombination av bufflighet och ärlighet ger den bästa Linuxkoden i längden 
- Hur som helst, min teori går ut på att det är bättre att folk vet hur du känner i förväg än att de blir överraskade av det i efterhand - när du faktiskt vägrar ta emot deras kod. Eller ännu värre, om det slutar med att du tar emot usel kod bara för att du tycker att det är så jobbigt att tala om att den är usel och att du vägrar ta emot den. 

Läs hela artikeln HÄR

Kimberly

Citatet

"Älska det du gör och ha ambitionen att vara bäst så kommer kunderna att bli förälskade i din produkt." - Donald Trump

iTunes blockerat i Kina

"Datoranvändare bosatta i Kina rapporterar att det inte längre går att komma åt iTunes Store. Apple meddelar att företaget inte har något med saken att göra." skriver IDG i dagens nätupplaga.

Varför är man inte förvånad?

Innan OS var det diskussioner om att inte ens utländska journalister skulle få ha till gång till Internet utanför den censur som Kina har lagt på Internet. Det sorgligaste med allt detta är ju att det skapar en bad image för Kina utanför landets gränser. Kina är landet som växer enormt, exporterar en massa produkter till övriga världen men som samtidigt inte tillåter att influenser och kreativitet från omvärlden får komma in...jag får inte ihop det.

Vi får se hur det slutar. En sak är i alla fall säker och det är att det inte kan fortgå för evigt. Det är 2008 nu.

Kimberly

UPPDATERING 16:04
"Dagens Media har gjort en undersökning. Den visar att 38 procent av svenskarna var negativa till Kina, medan 18 procent var positiva. Över 20 procent av de negativa angav diktatur såväl som brist på mänskliga rättigheter som anledning. Kina fick klart sämre värden än Indien och USA. Undersökningen fick mig att undra lite över hur ni jobbar med att marknadsföra varumärket Kina. "
Så börjar inlägget i Kinadebatten hos Dagens Media. Läs hela artikeln HÄR

Coola tillbehör till din nya iPhone 3G

Hittade lite nya grejjer för dig som har en iPhone och är sugen på att hotta upp den!

Puro iPhone 3G silikonfodral

Bekväma fodral gjorda i icke allergiframkallande silikonmaterial, behaglig att ta på, dom skyddar din iPhone och ger även tillgång till skärmen och dom viktigaste knapparna. Finns tillgänglig I olika färger.

Puro iPhone 3G läderfodral utan clip
Skyddande fodral gjort i läder och neoprene. Fin kontrastgivande söm. Tryckt Puro-logga på baksidan.

Puro iPhone 3G Sport armband
Sport och träningsarmband, gjort i neoprenematerial, mjukt, elastiskt, hållbart och hög kvalité. Finns med fluorescerande band, ett bra sätt att skydda iPhonen med stil.

Finns hos: http://www.auroragroup.eu

Kimberly

DigiGirlz High Technology Camps

Microsoft satsar på tjejer som är intresserade av teknik med ett projekt som heter DigiGirlz. Klart värt att ta en titt på om man är teknikintressad och ung tjej! Det kostar inga pengar att delta i campet och det behövs verkligen att det görs insatser för unga tjejer, speciellt från stora bolag som Microsoft. Teknik är inte så svårt som det verkar :-)

"Microsoft is proud to offer technology programs specifically for youth. One of our signature programs, DigiGirlz High Tech Camp for girls, works to dispel stereotypes of the high-tech industry. We continue to look for opportunities to give young people a chance to experience, firsthand, what it is like to develop cutting-edge technology.

DigiGirlz High Tech Camp is a technology camp for girls. Its goal is to educate and inspire girls by introducing them to the considerable opportunities and career choices available in the high-tech industry.

During the camp, the girls listen to executive speakers, participate in technology tours and demonstrations, network, and learn with hands-on experience in workshops. Established in 2000, the camp continues to grow and evolve. "

Läs mer HÄR


Supersug efter ny dator

Försäljningen av persondatorer steg med sammanlagt 7 procent under andra kvartalet till 408 530, jämfört med motsvarande kvartal förra året, visar siffror från IT Research. Försäljningen av bärbara datorer ökade med 12 procent till 217 220.


"Årets skolstart väntas
bli rekordstark och bidrar till en fortsatt stark tillväxt även under tredje kvartalet", skriver David Larsson, marknadsanalytiker på IT Research i ett pressmeddelande.

Kimberly


Snabbare dator på 10 minuter

 • Ta bort Temporära filer (Temporary Files): Windows sparar temporära filer som slöar ner datorn. Gå in under Verktyg på menyn -> Välj Internetalternativ och dra ner tiden som filer sparas till ett minimum. Under Webhistorik (fliken Allmänt) väljer du Ta bort så att datorn rensats ur -> Klart!


 • Städa på Skrivbordet (på datorn alltså, inte på det fysiska skrivbordet som datorn står på ;-)): Många sparar mappar på skrivbordet med bilder, texter och annat material. Det gör inte bara så att det ser "stökigt" ut utan slöar också ner datorn. Lägg mappar under Mina Dokument, ta bort genvägar du inte använder -> Klart!

 • En annan bra grej att göra då och då är att defragmentera sin dator. Gå in under Startmenyn -> Välj Sök -> skriv Defrag och följ intruktionerna! Om du inte gjort detta någon gång kommer det att ta lång tid första gången men det lönar sig i form av hastighet.

  Kimberly


  Husdjur för pälsallergiker?

  Den här plantan är riktigt udda. Om du rör vid bladen sluter de sig. Den sover under natten och fäller ut bladen när morgonljuset kommer...nästan som ett husdjur för pälsallergiker ;-) Kul verkar den vara i alla fall och kostar $5.49 hos Perpetual Kid.


  Kimberly

  Top 50 värsta frågorna vid jobbintervju


  50 mardrömsfrågor du inte vill ha på anställningsintervjun:


  1. Vilken gravsten skulle du välja? (jobb som it konsult)
  2. Är du klar över din sexualitet? (projekledare inom telecom)
  3. Vilket är viktigast för dig: din fru eller ditt jobb? (marknadschef)
  4. Skulle du kunna tänka dig att ha kjol på dig på jobbet en dag i veckan (frågan ställd till en man)? (it konsult/management)
  5. Dricker du och i så fall varför? (hantverkare)
  6. Vad använder du för preventivmedel? (kemist)
  7. På vilken sida av sängen tycker du bäst om att sova? (datautbildning)
  8. Äter du p-piller?
  9. Och hur mycket hade du tänkt dig gå ner i vikt? Hur ser din plan ut för detta?
  10. Vilket parti röstar du på?
  11. Har du något mörker inom dig?
  12. Vet din fru om att du sökt det här jobbet?
  13. Vad gör du om du inte får som du vill?
  14. Om du var ett djur vilket skulle det då vara?
  15. Har du något brottsregister?
  16. Är det inte lite konstigt att ha en sådan nära relation med sin mamma? (efter att personen sagt att hon brukade gå och fika med sin mamma).
  17. Du vill egentligen inte ha detta jobbet eller hur? (frågan ställd med olika tonfall flera gånger)
  18. När var slaget vid Lützen?
  19. När du blir arg - känner du någon gång för att slå den personen på käften då? (kontorsjobb, bokföring)
  20. Har du en massa fräckisar på lager som du kan berätta? För den som inte kan det tål inte mycket och då passar de inte här. (civilekonom på kommunal förvaltning)
  21. Lever dina föräldrar fortfarande tillsammans? Varför?
  22. Tål du tuffa tag och slag-under-bältet skämt?
  23. Varför är du inte gift?
  24. Vilket träd skulle du vilja vara och varför?
  25. Brukar du gråta på jobbet?
  26. Är du sportfåne?
  27. Hur skulle din mamma beskriva att du ändrats de sista 5 åren?
  28. Är du religiös?
  29. Är du homosexuell?
  30. Dina betyg ser bra ut, har du fuskat?
  31. Kan du hantera en sopkvast? (chefsjobb, ej inom städning)
  32. Vilka negativa egenskaper om din person kommer dina referenter berätta om?
  33. Om papperskorgen är full, tömmer du den då?
  34. Tror du på utomjordíngar? (kundtjänst)
  35. Kan du hantera ett hagelgevär bra? (kundtjänst)
  36. Är du vild?
  37. Hur många fasta förhållanden har du haft hittills?
  38. Vilka sjukdomar finns i din närmsta släkt?
  39. Kan du sticka? (sökte jobb inom hydralik)
  40. Vem hatar du? (jobb som managementkonsult)
  41. Egentligen tänkte vi oss en man, vad är det som gör att jag ska välja dig istället?
  42. Hur tror du att du kan handskas med alla turkar som tycker att du är blond och söt? (reseledare)
  43. Vad gör du om du inte får den här anställningen?
  44. När hade du din första pojkvän?
  45. Vad skulle ditt ex säga om dig om vi ringde och frågade?
  46. Vilka droger har du provat? När jag svarade att jag inte provat någon alls ställdes frågan "Så du har aldrig rökt en pipa hasch?
  47. Vad jobbar dina föräldrar med (31 åring som söker jobb som kvalitets/produktionstekniker.
  48. Hur har din barndom varit (sökte jobb som grafisk formgivare)?
  49. Vad har du som är fyrtio år att samtala om på kafferasten med någon som är tjugo?
  50. Jaså du sjunger. Kan man få höra ett smakprov?
  Källa: www.di.se

  Kimberly :-D

  Gratis antivirus

  Hos blogg.tkj.se hittade jag nedan bra tips på bästa antivirusprogram. De är dessutom gratis!

  "Fem bästa gratis antivirus

  Avast! Home Edition
  Heltäckande antivirus-program för ickekommersiellt hemmabruk. Många bra funktioner. Kräver registrering för aktiveringskod.

  AVG Anti-Virus Free EditionAVG Anti-Virus Free Edition (Min favorit)
  Närmast klassiskt gratis virusprogram för hemanvändare. Håller sig själv uppdaterat mot de senaste virusen och skyddar din dator i realtid. Lätt att installera och komma igång med.

  Avira AntiVir PersonalEdition Classic
  Finns även för Linux och andra plattformar. 30 miljoner användare. Grundläggande gratis skydd mot virus, trojaner, maskar och rootkits.

  Comodo AntiVirus
  Håller koll på datorn i realtid, upptäcker och tar bort virus. Försöker analysera och hitta okända faror. Dagliga uppdateringar av viruslistor.

  PC Tools AntiVirus Free Edition
  Komplett och snabbt gratis antivirus som håller din dator skyddad i realtid. Kontrollerar filer, webbsurf och e-post, samt håller själva systemet fritt från virus."

  Läs mer HÄR

  Kimberly


  MP3 sounds right for people

  På den här siten kan du hitta nedladdningsbar musik för kommande artister inom blues, pop, dance m.m. Är rätt kul om inte annat att lyssna sig igenom allt som finns där :-) Du hittar också etablerade artister som: Red Hot Chilli Peppers, James Blunt , Green Day, Black Eyed Peas, Outkast mfl.

  www.peoplesound.com

  Have fun! :-)

  Kimberly

  Spiralfrog

  är en bra site för oss som älskar musik och vill ha det lika lättillgängligt som att sätta på iPoden. Enda "kruxet" är att du behöver bli medlem för att kunna gotta dig i det superbreda erbjudandet av riktigt bra musik där det är en bladning av etablerade artister och rookies.

  www.spiralfrog.com

  Have fun :-)

  Kimberly

  Gratislänkar för en daglig dos musiknedladdning

  På följade siter kan du få en daglig dog av en gratis MP3 varje dag:
  mp3 Jackpot
  : This site features a new song on their mp3 Jackpot every day.

  eMusic: eMusic offers a review and a new download every day.

  Alla låtar är inte bra men en del är rena rama fynden :-) Testa o se själv!

  Kimberly


  Att skapa innovativa företag

  I en undersökning med 300 deltagande business executives gjord av Interminds LLC, som är ett managementkonsultföretag, uppgav 71 % av samtliga deltagare att innovationsnivån hade stagnerat i deras organisationer. I kontrast till det hade 87 % också uppgett att innovation var viktigt eller mycket viktigt för den fortsatta framgången för företaget. Med andra ord hade 71% av deltagarna uppfattningen av deras företag inte levde upp till en av de viktigaste grundstenarna i ett företags fortsatt tillväxt.

  Att innovation och kreativitet är viktigt för företag oavsett var i utvecklingscykeln de befinner sig är nästan alla företagare och entreprenörer överens om. Att själva entreprenörsskapet som hantverk är minst lika viktigt, för att inte säga vitalt är Apple och Google bra exempel på. Entreprenörsandan och drivet att ständigt ta fram nya produkter och tjänster men också förbättra existerande sådana är A och O i ett företags överlevnad på lång sikt. Som bekant finns det allting hungriga konkurrenter som gärna tar en bit av kakan eller i värsta fall hela.

  "Interminds found that of the 14 percent of business executives with a formal process in place for developing ideas, 84 percent were satisfied or extremely satisfied with the results they received, explains Bill Townsend, president of Interminds and the John F. Schoen Entrepreneur in Residence at the Hankamer School of Business at Baylor University." Källa: zdnet

  Slutsatser av undersökningen visade att en balans mellan organisationens och personalens branding ökade kreativiteten och innovationsgraden. Med andra ord: företag som arbetar med att ge olika typer av belöningar och skapar system inom organisationen som uppmutrar till innovationer får också mer kreativa medarbetare. Också här är Google ett bra exempel på ett företag där man ger personalen 20 % av arbetstiden till att ägna åt egna projekt. Av de projekten är det bara en mycket liten del som blir verkliga tjänster och som ger klirr i kassan för företaget men som bekant behöver man (ofta) göra många misstag innan man hittar en lösning.

  Kimberly

  Lista: IT-Företag som fått flest klagomål

  Nedan kommer en ganska intressant lista. Med tanke på att det är majoritet av telecombolag på den så kanske hela den branschen borde ta sig i kragen och skärpa till sin servicenivå?`Intressant nog trillar Siba in på en 10e plats - vad har de gjort som är så fundamentalt annorlunda från sina konkurrenter? tele 2 har en (icke så) hedrande 3e plats - jag har Tele2 och har hittills inte haft några problem med dem så det förvånade mig lite. Att Comhem ligger etta är ingen överraskning. Bytte bort dem för ett par år sen av just den anledningen: usel kundservice och on top av det så många fel när jag skulle avsluta abbonemanget och flytta till en annan att det kräver en lista för sig...

  1. Comhem 
  2. Tre 
  3. Tele 2 
  4. The Phone House
  5. Elgiganten 
  6. Boxer 
  7. Telenor 
  8. Glocalnet 
  9. Viasat 
  10. Siba 

  Källa: Fairshopping.se

  Kimberly

  Workout med Wii Fit

  Hur det funkar:
  Grundverktyget i Wii Fit är balansbrädan med en yta som är täckt med tryckkänsliga sensorer för att känna av var din tyngdpunkt ligger. Plattan fungerar som en våg, så att spelets träningsdagbok kan hålla koll på din vikt, ditt bmi (body mass index) och hur dessa har förändrats under träningstiden. För att få en lägre "Wii Fit-ålder" måste man träna. träningen sker i fyra olika moment: Yoga, muskler, aerobics och balans. Spelet öppnar upp nya nivåer beroende på hur långt du har kommit i de olika momenten - här i ligger själva spelmomentet som gör att man som spelfreak triggas till att köra övningarna vidare. Bra träning för såna som sitter stilla och spelar spel mao ;-)

  Plus & minus med Wii Fit:
  Kul träning med flera olika moment - ger variation och utmaning i form av att man triggas att komma vidare i spelet = träna mer. Framförallt är det ett bra verktyg för dem som sitter inne och rör sig för lite. Spelmomentet gör träningen kul även för kids med lite för mycket fett och för lite muskler. Det är dock inget verkligen konditionshöjande för dem som redan löptränar och gymmar över snittet utöver spelmomentet förstås! Man kan dock utmana sig själv och slå sina gamla rekord och svettas rätt rejält om man verkligen lägger manken till. Nackdelen är uppladdningstiderna mellan de olika momenten där man hinner kyla ner musklerna innan nästa moment startas upp.

  Att spelet mäter BMI är förstås inte optimalt för oss som tränar lite mer än genomsnittssvensson - som bekant kan man få en extremt hög BMI om man har mycket muskelmassa i förhållande till längden. Som bekant väger muskler mer än fett. Å andra sidan så är det ändå något slags mått att använda sig av så om man tar BMI med en nypa salt och fokuserar på att slå sina gamla rekord i Wii Fit så är det hyfsat effektiv men framförallt kul träning!

  Fakta Wii Fit:

  Pris ca: 999 kr
  Tillverkare: Nintendo, www.nintendo.se
  Maxvikt: 150 kg
  Antal övningar: 42
  Strömförsörjning: 4 AA-batterier för ca 60 timmars användning.
  Brädans mått: 511x316x53 mm
  Brädans vikt: 3,5 kg

   
  Kimberly


  Moderna skrönor

  Det berättas om det framgångsrika multinationella företaget som tilldelades två prestigefyllda priser för sitt jämställdhetsarbete. Inför prisutdelningen ville koncernchefen ta reda på hur jämställda ledningsgrupperna i dotterbolagen faktiskt var, i det fall frågan skulle dyka upp. En begäran om att få in ledningsgruppernas sammansättning "broken down by sex" skickades ut. Snabbast på att svara var det finländska dotterbolaget. "We have no one in the top management team broken down by sex. However, we have one alcoholic.".

  Och ja, det finns en bit att gå vad gäller jämnställdheten i börsnoterade bolag...

  Kimberly :-D

  Vill du plugga i Japan?

  På Japanska amassadens hemsida finns det massor av länkar för att söka stipendier etc för att kunna studera i Japan. Jag har också letat efter en guide över hur man kan starta ett företag i Japan men har bara hittat information på Japanska så om någon har ett bra tips: lämna gärna en kommentar!

  Någonting som är bra att veta är att svenskar har 90 dagars viseringsfrihet till Japan och det samma gäller för japaner som vill besöka Sverige. Ska du stanna längre för att arbeta eller studera måste du ansöka om uppehållstillstånd på Japans ambassad i Stockholm. Planerar du att stanna i Japan mer än tre månader ska du ansöka om uppehållstillstånd innan du reser. Du kan också ansöka om uppehållstillstånd i Japan om du har hittat ett arbete.

  Utländska mobiltelefoner fungerar i allmänhet inte i Japan, som har sitt eget mobilnät. Du bör därför kontrollera med din mobilleverantör att abonnemanget fungerar i Japan innan du lämnar Sverige. Japanska mobiltelefoner finns att hyra på större flygplatser.

  Kimberly

  Hackare hittar säkerhetshål inom 24 timmar

  "En säkerhetsrapport från IBM visar att hackare allt oftare utnyttjar sårbarheter inom 24 timmar från att de publicerats. Det är så snabbt att många verksamheter inte ens hunnit bli medvetna om problemet. Den nya trenden anses samtidigt orsakas av IT-säkerhetsföretagens praxis. " skriver IDG.
  "En del av förklaringen till den snabba reaktionstiden tycks vara IT-säkerhetsföretagens agerande. Det tillhör idag praxis att inte bara redovisa upptäckta sårbarheter, utan också tekniska detaljer och även bitar av kod, för att påvisa sårbarhetens äkthet. Detta är något som enligt rapporten kommit att utnyttjas av hackare i allt högre utsträckning." skriver man vidare. Hela artikeln HÄR.

  Det är väl inte direkt överraskande att hackare också kan Googla och att de kan hitta information likväl som alla vi andra...Å andra sidan finns det ju också företag som också anstället hackare (se tidigare inlägg HÄR) för att förebygga att "elaka" hackare tar sig in.

  Kimberly


  Idiotiska nödsamtal publiceras på Youtube

  "Att tappa bort sina glasögon eller glömma bort svaret i en omgång frågesport kan knappast kallas nödsituation. Det är dock inte något som hindrat personer i Storbritannien från att ringa larmnumret 999. I ett försök att komma till rätta med detta fenomen har polisen därför börjat publicera de samtal som inte orsakats av en nödsituation på videosajten Youtube. " skriver IDG idag.

  Kan nog vara rätt kul att lyssna på :-)

  Läs hela artikeln här

  Kimberly

  Nyheter för Wii

  Nyheter från spelmässan för bla. Wii skriver IDG om:

  "Den kanske största nyheten från Nintendo var ett nytt tillbehör till Wii remoten, en liten kubikformad pryl som heter Motion plus och fästes på Wii-kontrollen. 

  - Med Motion plus blir känsligheten mycket större, spelet känner av dina rörelser mycket mer detaljerat. Det skapar helt nya möjligheter för utvecklarna, sa Nintendos USA-chef Reginald Fils-Aime. 

  Tillsammans med Motion plus-kontrollen kommer också en uppföljare till Wii Sports, Wii Sport resorts. Båda kommer våren 09. "

  Kan bli ganska spännande spel med andra ord. Själv har jag köat för ett Wii Fitness hur länge som helst. Missade lanseringen och sen har det varit slut på lager så till sist gav jag upp och väntar nu på ett trevligt samtal från Game där de säger att mitt spel har kommit in...

  I ett tidigare inlägg har jag också skrivit om Motion plus

  Kimberly

  RSS 2.0