Säg vad du vill så att andra förstår

Att skriva en copy är rätt enkelt men att skriva bra copy är svårt för att det ska vara så enkelt som möjligt. Det är bara att se på sig själv. Inläggen tenderar att bli för långa så att ingen orkar läsa dem alternativt snärjer man in sig i långa sidouvikningar så att ingen hänger med i det man pratade om från början.

Nyckeln till att skapa framgångsrik copy på sin blogg, för sin företagspresentation eller faktiskt också för sitt CV är att fokusera på kärnan i det man vill säga. Nedan kommer tre tips från Chris Dessi (saxat från hans blogg) som kan vara värda att spara och ta fram varenda gång man sitter i en situation där man börjar gräva ner sig i detaljerna istället för i budskapet:

Here are three tips to streamline your message, according to Chris Dessi

1. Tell people who you are or what you do
2. Say what you mean, and mean what you say
3. Consistency matters

Gratis excel

http://www.editgrid.com/ kan du hitta en gratisvariant på ett excel - liknande verktyg (du kan  i prindip göra allt som du kan  göra i excel) som du också kan dela med andra i projekt t.ex.

Editgrid är smart vilket gör att flera personer kan jobba samtidigt med samma dokument och man kan också dela ut dokumentet till (så vitt jag förstått) "oändligt" antal personer. Du kan använda dina tabeller för att publisera dem på blogge, webbplatsen eller var du vill och du kan dessutom använda dig av kopplingar till sk. "livedata" genom att lägga in dessa i ditt formulär. Livedata kan t.ex. var siffror som förändras beroende på tidpunkt som aktiekurser, räntesatser etc.

Det bästa med det hela är förstås att det är helt gratis!

Brand Day Conference

Brand Day är ett nyutvecklat konferenskoncept med inriktning på varumärkestänkande, design, inredning, trendanalys och omvärldsbevakning.

"Vi ville skapa ett konferenskoncept där varumärket står i centrum", säger Michael Nilsson, Heart Director på Manifesto, som har utvecklat konceptet. "Som design- och varumärkeskonsulter har vi kunnat konstatera att läpparna rör sig snabbare än fötterna på det här området. Det återstår med andra ord en hel del att göra innan varumärkestänkandet är en integrerad del av de flesta svenska organisationer. Brand Day ger oss möjlighet att inspirera och vägleda företag på den långa resan från ett trademark till ett brand."

Brand Day finns i två varianter: ReadyMade och TailorMade. Du väljer själv om du vill ha en hel eller halv dag, och vilket tema just din varumärkesdag ska ha. Det finns en rad olika koncept att välja på, t.ex. Branding 2.0, Det interna varumärket, Trend Management, The Name Game och Inredning som identitetsbygge.

Konceptets webbplats: www.brandday.se
Manifestos webbplats: www.manifesto.se

Ungefär lika onödigt som Facebook

..men kanske roligare? 

www.yammer.com kan du låta dina kollgor veta vad du jobbar med just nu. Svara på frågan vad du gör och dela tjänsten med dina kollegor så får ni (förhoppningsvis) bättre koll på varandra. Frågan man kanske bör ställa sig innan är om man verkligen behöver det? Och blir det verkligen mer effektivt arbete när man har ytterligare en grej att uppdatera konstant...?

Ha en trevlig helg!

Datorspel är kul, tycker allt fler

Den positiva trenden för dator- och konsolspel fortsätter och överträffar branschens prognoser. Spelförsäljningen första halvåret 2008 omsatte 1,05 miljarder SEK, vilket motsvarar en ökning med hela 51,8% jämfört med motsvarande period år 2007. Dator- och konsolspel är inte längre en obskyr ljusskygg syssla för en handfull associala nördar, utan engagerar nu tusentals människor i breda folklager. Dessa personer når du på dataspelcommunityn Loading.se samt i tidningen Level.


Snygga diagram online

http://www.drawanywhere.com/ kan man göra snygga diagram till mötet eller presentationen var du än är bara du har en uppkoppling till nätet. Tjänsten är gratis att använda och enkel att lära sig. Bara att sätta igång!

 

Bryssel kräver mer kvinnligt inflytande

PRESSMEDDELANDE 2008-10-16 Bryssel kräver mer kvinnligt inflytande


EU- Kommissionen karriärutvecklar kvinnor med unik svensk metod

"Det är hög tid att bryta den manliga dominans som fått agera alltför ostört i EU i över 50 år. Kvinnor och män med sina olika bakgrunder och erfarenheter kompletterar varandra. Att inkludera kvinnor i beslutsprocessen handlar om representativ demokrati. Varken mer eller mindre", säger Margot Wallström, vice ordförande EU-kommissionen. (Aftonbladet 16/9 2008)

Kommissionens rekryteringsmål för 2008 är att 25 % av de seniora cheferna, 30 % av mellancheferna och hälften av övriga icke-chefer ska vara kvinnor. För att nå målet ska nu EU:s kvinnor karriärutvecklas. Inte bara befintliga chefer utan även kvinnor med ambitioner coachas att avancera.


Svenskt företag utvecklar EU-kvinnor

Svenska företaget KVINNOKOMPETENSEN har skrivit avtal med EU- institutionerna i partnerskap med EFE, Kommissionens ledande leverantör av organisations- och ledarskapsutveckling, och drar nu igång arbetet med att karriärutveckla ett 30-tal kvinnor på General Direktoratet för Regional Politik (REGIO). Fler intressenter inom institutionerna har hört av sig och står i tur att arbeta med kvinnorna på sina enheter.

"Vårt eget interna mål är att 70 % av kvinnorna som går våra program ska befordras inom ett år. Men eftersom EU är ett politiskt styrt system, där specifika meriter och regelverk råder, vågar jag inte lova en så hög siffra. Men jag räknar med att en majoritet av dem vi jobbar med här i Bryssel aktivt ska söka ledarskapspositioner på alla nivåer för att få mer inflytande", säger Anna Eliasson Lundquist, VD, Kvinnokompetensen.


Personliga varumärket avgörande

Under utbildningen får kvinnorna i Bryssel stöd i att plocka fram sina dolda talanger. Kvinnokompetensens specialitet är att utveckla kvinnors egna personliga varumärken.

"Vi kvinnor sitter ofta med hinder i huvudet som vi själva satt upp. Vi stödjer kvinnor att utveckla hela sin potential för att de själva ska snitsla sin bana istället för att någon annan ska göra det åt dem", säger Anna Eliasson Lundquist.

Kvinnokompetensen har 20 års erfarenhet av att karriärutveckla kvinnor på hemmaplan och Anna Eliasson Lundquist vet redan genom tidigare insatser i det europeiska näringslivet, att deras koncept också fungerar i Bryssel.

"Alla våra erfarenheter talar för att så fort en kvinna vaknar upp och ser vad hon verkligen vill så händer det saker. Vi ser dessutom att när kvinnorna börjar vårda sitt eget varumärke så inspirerar det också männen, vilket i dessa dagar är ett nog så viktigt mål".


Fakta

• EU- Kommissionen har aldrig letts av en kvinna.

• EU- Kommissionen har i dagsläget 18,5% kvinnor på seniora chefsposter, 20,4% kvinnliga mellanchefer och 38,4% kvinnor på icke chefsposter.

• EU- Kommissionen är indelad i ett antal General Direktorat. DG Regio arbetar med Regionalpolitik.

• Ca 25.000 personer arbetar inom Kommissionen

• En absolut majoritet av de företag som har avtal med Kommissionen om kompetensutveckling är baserade i Beneluxländerna.

 


Mer information om Kvinnokompetensen finns på www.kvinnokompetensen.com

Teknikfreaks får en egen tidning

Ett teknikfreak är en person som är mycket intresserad av datorer, ljud/bildanläggingar eller ny teknik i vardagen. Genom sitt djupa intresse för modern teknik utgör teknikfreaken en oerhört viktig målgrupp: De är nämligen inte bara köpsugna, utan fungerar också som ett slags ambassadörer för nya prylar och produkter. Det är teknikfreaket som andra konsumenter rådfrågar inför köp av ny platt-TV, bärbar dator eller mediaspelare.

Mao är teknikfreaks en stark målgrupp som företag vill nå ut till med sina produkter innan produkterna lanseras på bred front eftersom många teknikfreaks också är sk Early Adopters dvs testar, använder och diskuterar ny teknik innan den knappt lanserats (som Google Chrome).

Sveriges 200 000 ingenjörer (läs: till en stor del beståeende av just teknikfreaks) saknar idag en modern och vass nyhetssajt, enligt IDG själva. Den 21 oktober är det slut med det: Då lanserar IDG Teknik360.se. Vi tekniknördar (oavsett om vi är ingenjörer, ekonomer eller självlärda internetnördar) väntar nu med spänning på denna tilldragelse och hoppas att det inte bara är snack utan också verkstad. Återkommer med mer info när jag kollat in den!

från er Internetnörd


Finanskrisens påverkan på IT branschen

I vilken utsträckning påverkar finanskrisen IT-investeringarna i Sverige?

Enligt en ny rapport från Radar Group syns nu visserligen tecken på en ökad försiktighet vad gäller IT-investeringar kortsiktigt inom verksamhetsnära investeringar, men också på en fortsatt mycket liten påverkan på investeringar i infrastruktur som ska driva IT-effektivitet och -produktivitet.

Inte heller den globala IT-industrin kommer inte att drabbas av några dramatiska neddragningar, menar analysföretagen Gartner och IDC. Detta rapporterar IDG:s analysbrev Executive Report.


Klicka här
för att läsa mer om hur IT-marknaden påverkas!


Missa inte IT Business Awards!


Omogen marknadsföring på nätet

Digital marknadsföring är fortfarande en omogen bransch.

Det var ett av budskapen på Webbdagarna i Stockholm. Hundratals webbmänniskor var samlade på Oscarsteatern i Stockholm för två dagar späckade med intressanta talare, paneldebatter och branschmingel. Det  snackades e-handel, publicering, webb 2.0 och digital marknadsföring.

Se filmen från eventet HÄR

Tjejerna dominerade IT bar

Hundratals mingelsugna personer, varav merparten tjejer, intog Hotellet när portarna slogs upp inför höstens första it24-bar. Värd för kvällen var även Know IT:s vd Anders Nilsson. Se bilder här

Känns skönt att se att det blir fler tjejer som intresserar sig för detta. Misstänker dock att det i första hand var presentationen av boken "Härskartekniker" som drog tjejerna till baren (bortsett från de goda drinkarna såklart ;-)). MEN det är ändå en bra början! :-)

Ha en trevlig helg!

Minskad nedladdning av musik

En undersökning gjord av Entertainment Media Research i Storbritannien visar att nedladdningen av illegalt kopierade musikfiler i Storbritannien nu minskar med 10 %. Även i Sverige syns samma trend. Det är positiva nyheter för musikindustrin. 

- Fildelningen har nått sin topp. Vi ser en minskning under hela 2008 av illegalt nedladdad musik, säger Ester Appelgren på Mediavision till DN. 

Frågan är om musikbranschen i sig är den som har lyckats övertyga "nedladdarna" att betala för musiken eller om det snarare handlar om att man idag kan ladda ner musik gratis och helt lagligt på allt fler siter. Undersökningen hade t.ex. inga jämförandesiffror som pekade på att t.ex. CD-försäljningen ökat i samma grad som nedladdningen minskat eller någon annan indikation som egentligen visar på var musiken kommer ifrån istället. 

För vi kan ju alla kallt räkna med att sannolikheten för att musikkonsumtionen, i form av lyssnade till musik, knappast har minskat för att nedladdningarna har gjort det... 

Mobilreklamens vara eller icke vara

Finanskrisen och lågkonjunkturen har satt käppar i hjulet för mobilens stora genomslag som annonsmedium. Först 2010 väntas den globala tillväxten ta fart.

"Hittills har [mobilen] haft enormt lite betydelse som mediekanal, och det känns långt ifrån självklart att den skulle utvecklas dramatiskt som mediekanal de närmaste fem åren". Orden kommer från Sveriges mesta mediemogul, Jonas Bonnier, i en intervju med SvD Näringsliv.

Å andra sidan är det ganska många företag som är inne på mobil reklam och utvecklar plattformar och idéer kring hur vi (konsumenterna) ska kunna nås. Mobiento är bara ett exempel. Också flera "traditionella" e-postmarknadsföringsföretag är inne och nosar på idéer kring mobil reklam. Tekniken för att skicka ut reklam via sms finns redan men frågan är hur man får kunderna att okeja att de få reklam i sina mobiltelefoner t.ex. när de är ute på stan.

Även på leverantörssidan finns det ett intresse för att göra mobilreklam även om det fortfarande är ganska få som arbetar löpande med mediet. Kapp Ahl gör te.x. aktivt reklam för sina reor via mobil reklam i form av textmeddelanden (SMS) till sina kunder med erbjudanden om rabatter etc.

Personligen tror jag inte att det handlar lika mycket om finanskrisen som om frågan av acceptans hos mobilanvändarna. Är vi verkligen beredda att låta företag få tillgång till våra privata mobilnummer och skicka reklam till oss? Kommer det i slutänden att bli en reaktion som den vi har på e-postutskick som görs från så gott som alla företag idag: att vi skaffar oss e-postadresser där vi samlar alla "skräpmejl" mao ett kontantkortsnummer för "skräpsms"?

Oavsett vad så är det intressant att följa utvecklingen både vad gäller tjänster där mobiltelefonen blir en informationscentral för tjänster som Traveas med reseinformation och vad gäller ren reklam till mobiltelefonen.

Opera i mobilen

"Norska Opera Software har utvecklat webbläsare sedan mitten av 90-talet. Men det är först nu, när det äntligen närmat sig ett genombrott för internet i mobilen, som företaget hittat sin nisch. " Skriver E24 idag

fFöretagets vd och medgrundare Jon von Tetzchner säger:

-Vi har alltid trott på webben som en webb. Vi började tidigt utveckla en webbläsare för mobiltelefonen och idag är vi störst på den marknaden.

Under årets första kvartal omsatte Opera drygt 100 miljoner norska kronor, en uppgång med närmare 60 procent jämfört med samma period 2007. Ungefär 80 procent av intäkterna kommer från Operas mobila webb- läsare.

Portabel E-boksläsare från Sony

Sony har visat upp en portabel läsare för dessa som går under namnet PRS-700. Den är utrustad med touchskärm så man kan bläddra mellan sidorna på sin bok med hjälp av fingrarna, man kan även understryka ord eller lägga till anteckningar - bra för studierna. Enheten använder så kallat E-ink (E-bläck) och batteritiden uppskattas till ca 8 timmars användning. Om du vill läsa i mörkret så finns det LED-belysning som lyser upp texten. PRS-700 har plats för ungefär 350 böcker och om det inte räcker så finns det en SD kortplats. Kommer på marknaden under November och kostnaden landar runt 400$ enligt Crunchgear.com

sony-reader-700 Läs dina digitala böcker med Sony PRS-700

Skam den som ger sig!

Det har varit bråda dagar för Jens Nylander och hans bolag Jays. Sedan i fredags har tillbehörstillverkaren gjort klart med en ny styrelseordförande, en ny vd och ett färskt kapitaltillskott.

Jays rör sig på ungefär samma mark som Jens of Sweden och utvecklar och säljer tillbehör till mobiltelefoner och andra portabla musikspelare. Hittills har det mest handlat om hörlurar och adaptrar till mobiltelefoner, men snart kommer bolaget att visa upp högtalare och dockningsstationer för mobiltelefoner och andra portabla musikspelare.

Antar att man bara kan önska lycka till och vad man än tycker om Jens så måsta man ändå tillstå att den killen inte ger upp i första taget!


Internetmarketing Conference in Stockholm

Under den 26-27e November kommer Internet Marketing Conference att hållas i Stockholm igen. På agendan för de två dagarna finns en hel del intressanta sessioner om bl.a sök, optimering och marknadföring på nätet. Finns några intressanta talare med på agendan, bla Steve Jackson och Simone Brunozzi som kommer att hålla i varsin session under första dagen men också en paneldebatt under andra dagens morgon  om Internet Marketing som jag tror kan bli intressant att gå på.

26e November (exempel från agendan):
- Conversion Optimization Case Study by Steve Jackson, Trainers' House
- Cloud Computing by Simone Brunozzi, Amazon

27e November (exempel från agendan):
- Panel, Internet Marketing. Leader: Magnus Höij, Internetworld/International Data Group (IDG)
- Identifying Trends in Social Media by Measuring Online Buzz by Dag Svendsen, Komplett

Programmet är fullspäckat med parallella sessioner så det känns som att detta kan vara värt att gå på. Priserna på biljetterna varierar mellan 4995-7995 SEK beroende på hur många dagar man köper biljetter för.

Island är till salu!

Island är till salu på auktionsajten E-bay. Utgångspriset är 99 cent, alltså strax över 7 kronor och annonsören understryker att detta ska ses som ett sätt att köpa sig ur den finansiella krisen.

"På grund av en allvarlig tömning av statskassan är republiken Island nu till salu till högstbjudande. Vi har beslutat oss för att göra som vi brukar, nämligen att vi försöker oss köpa oss ur finanskrisen och den här E-bay auktionen är det enda LOGISKA steget!!!!" skriver annonsören.

Följande sägs ingå i köpet:

- Hisnande utsikter

- Svärmande fiskbestånd

- En befolkning som befinner sig i panik

- En mogen elektronisk musikindustri

- Pittoreska byar


Den som vinner budgivningen
utlovas ett dokument där det intygas att man tagit kontrollen över Island, liksom ett klistermärke att fästa på bilen, med texten "Island är MITT".

Annonsören uppmanar slutligen budgivarna att snart hålla utkik efter USA, Storbritannien och eventuellt fler länder.


Den isländska börsen har på bara en månad gått ned närmare 30 procent i takt med att landets finansiella aktörer har drabbats av allt mer akuta problem.

All enligt E24


Tjäna 7 miljoner på en bra idé

Tydeus Software är ett nystartat mjukvaruföretag som känner sig på topp i potential men saknar nyskapande idéer. Därför har man startat en tävling för att hitta en sådan.

"Entrants are asked to create a 300 word answer to the following question:Q. Imagine and describe the concept, purpose(s) and functionality of a software application that, if developed and released, would (a) be useful to more than 100,000 different people; (b) be worth paying more than $20 per year for a single user license; (c) not require any special hardware beyond a normal desktop computer and an Internet connection; (d) have little, poor or expensive competition from existing applications; and (e) be technically feasible to develop a version 1.0 in less than 12 months with a competent development team."

Läs allt om tävlingen här


Rädda din blogg från bloggdöden

IDG skriver idag om hur man gör för att få en företagsblogg att överleva på sikt och hela artikeln innehåller en hel del som är intressanta även för oss som inte bloggar för ett företags räkning utan privat.

Bla har de 5 tips:

1. Undvik ett personligt varumärke
Om bloggen handlar om dig som person, eller om du är en tydlig avsändare, är det nästan omöjligt att göra bloggen oberoende av dig. Du blir intimt sammankopplad med din blogg och kan aldrig bli fri från den utan att lägga ner den.

2. Utveckla riktlinjer för hur bloggen ska skötas

Fortsätt att arbeta med din blogg, men dokumentera allt du gör. Meningen är att de riktlinjer du skriver ska kunna följas av andra, som stegvis kan ta över bloggens olika arbetsuppgifter. Det första steget för att systematisera arbetet är att skriva riktlinjer för hur inläggen ska skrivas.

3. Dela upp arbetet i olika roller
En roll kan vara skribenten, som kommer på artikelidéer och skriver texter. En annan kan vara redaktören, som granskar texterna, gör justeringar, lägger in bilder och godkänner publiceringar. Andra roller kan vara annonsansvarig, teknikansvarig, och så vidare.

4. Anlita skribenter
Ge skribenterna de riktlinjer du har skrivit, och allt eftersom du ser resultaten kan du ändra i riktlinjerna för att allt ska bli rätt. Fortsätt så tills du får ett stabilt flöde av nya inlägg. Då behöver du inte skriva egna inlägg längre, även om du självklart kan fortsätta att göra det då och då.

5. Släpp kontrollen stegvis

När skribenterna skriver bra inlägg och riktlinjerna fungerar, kan du välja att gå vidare och ge fler redaktörer behörighet att godkänna publiceringar. Steg för steg kan du sedan släppa till exempel annonsförsäljning och teknisk utveckling, så länge du ser att riktlinjerna för varje område fungerar.

Läs hela artikeln Här

Stresshormoner från blommor

"Flera studier har visat på att vanlig acetylsalicylsyra som finns i magnecyl kan ha en skyddande verkan mot vissa former av tjocktarmscancer. Acetylsalicylsyra är baserat på ett stresshormon som finns i älgört. En forskare vid Tel Aviv University började för tio år sedan fundera på om det inte kunde finnas stresshormoner i andra växter som gav ett mer effektivt skydd mot cancer."

Hmmm...så stresshormoner från blommor ska alltså kunna bota cancer? Why not! konstigare saker har hänt!

"Varför får finska barn diabetes och/eller allergiska sjukdomar fem gånger oftare än barn i ryska Karelen? En hypotes är att hög levnadsstandard leder till att immunförsvaret får för lite att göra och överreagerar på händelser inom den egna organismen när det inte behöver ta alla sina resurser i anspråk för att avvärja yttre hot."

Intressant eller hur! :-)

Läs mer om ovan på: http://medvettekt.blogspot.com

Hur mycket tid tar jobbet?

Svar: Varenda sekund som vi låter det ta! Det är därför det är så svårt att hitta balansen mellan arbete och fritid.

Vi kämpar i uppförsbacke fast den riktiga konflikten finns inom oss. Det säger ledarskapskonsulten och psykologen Henry Cloud, som precis blivit klar med en bok om just detta, "The One Life Solution".

Särskilt viktigt, skriver Cloud, är det att skilja på saker som är viktiga och som bara är brådskande. Deadlines, mejl och möten må vara brådskande, men inte alls viktiga jämfört med familj, hobby och andlighet. Om vi inte aktivt funderar på skillnaden väljer vi alldeles för ofta det brådskande på bekostnad av det viktiga.

Egentligen är det ganska enkla saker. Om vi missar något brådskande så skapar det stress. Det viktiga - en cykeltur med ungarna, en skogspromenad, en middag med goda vänner - går alltid att skjuta upp. Men när vi skjuter upp det livsviktiga offrar vi vår fritid, våra förhållanden...grunden till vårt välbefinnande som människor.

Något vi alla bör tänka på tror jag. Speciellt som de flesta av oss klagar över att vi har för lite tid. Vad är viktigare än att leva?


Warren Buffetts hemligheter

Warren Buffett, en av världens mest framgångsrika investerare,  berättar i tegelstensboken Snowball om sitt liv.

Det här är de åtta hemligheter om Warren Buffett som Forbes valde att plocka ut:


1. Misslyckad i skolan.
Det gick inte bra i skolan för lille Warren. Familjen flyttade till Washington när Warren var 12 år och han hamnade i dåligt sällskap. Han fick dåliga betyg, rymde hemifrån och snattade golfprylar. När pappan hittade grejerna i garderoben fick Warren en ordentlig utskällning som förändrade hans liv.


2. Tidigt affärsman.
Redan i högstadiet började han göra affärer och köpte en gård i Nebraska för cirka 8 800 i dagens penningvärde. Vinsten räckte också till att hyra in en man som kunde sköta gården.


3. Kom inte in på Harvard.
Efter college sökte Warren Buffett in till Harvard Business school, men han kom inte in. Unge Buffett lät sig inte nedslås, utan blev tvärtom glad när han såg att hans investeringsidol Benjamin Graham var lärare vid Columbia, ett annat känt universitet. Warren Buffett sökte och kom in.


4. Har gillat Pepsi mer.
Nu är Warren Buffett känd som en stor coca cola-drickare - och investerare. Men förut gillade han Pepsi mer. Det var när körsbärs-colan lanserades som Buffett fastnade. Efter det investerade han i företaget Coca-Cola och i slutet på 90-talet ägde han 12 miljoner aktier i läskedrycksföretaget.


5. Fokuserad och obeveklig.
Redan som elvaåring hade Buffett sagt att han skulle bli miljonär före 35-års ålder. Det blev han med god marginal och mer än så. Han är i dag en av de rikaste i världen, enligt Forbes genomgång tidigare i år, med en förmögenhet på över 60-miljarder kronor. Att ha fokus, menar han, är den viktigaste egenskapen för att nå framgång, enligt Forbes.


6. Hans första fru lämnade
honom 1977, det skyller han sig själv för helt och hållet. De älskar fortfarande varandra, säger han, men hon stod inte ut med att vänta på honom. Han hade redan tjänat ihop 72 miljoner dollar, men jobbade fortfarande lika mycket och hans fru kom i andra hand hela tiden. Envisheten uppger han själv som en av orsakerna till att hon valde att lämna honom, även om det varit en förutsättning för hans framgång.


7. För över 40 år sedan
var han nära att sälja Berkshire Hathaway för 84 kronor, de aktierna är i dag värda över 138 000 dollar styck, men han gjorde det inte. Det är han glad för i dag.


8. Han har gjort dåliga affärer.
I början på 80-talet köpte han aktier i US Air, som sedan föll ihop som ett korthus och Buffett förlorade ett par hundra miljoner kronor.

Warren Buffet hade det tufft i skolan och kom inte in på Harvard. Men det gick ju bra ändå. Foto: Scanpix

Foto: Scanpix 


6 Photoshopguider

Tommy k Johansson har gjort en samling med Photoshop-guider på sin blogg. Länkarna innehåller bland annat följande: Gör en psykadelisk poster: Här blir det hippieflum! Ta designen tillbaka till 60-talet och skapa en affisch med psykadeliska drag. Hur kul som helst :-)

Höststäda din dator gratis

Onödiga filer, länkar och program som startar upp automatiskt när du startar datorn gör datorn långsam och instabil. Allt det hjälper gratisprogrammet Ccleaner till med att fixa så att din dator blir snabbare och bättre.

Ccleaner gör egentligen tre olika saker: 
1. Rensar det bort onödiga filer, till exempel sådana som din webbläsare har skapat.
2. Städar program i den del av Windows där alla inställningar lagras. Om du ofta avinstallerar program är risken stor att det finns kvar hänvisningar till program som du har tagit bort. 
3. Till skillnad från den funktion som finns inbyggd i Windows kan Ccleaner även ta bort de program som startas automatiskt när datorn slås på.

Bra att tänka på (tips från PC För Alla):
1. Glöm inte att välja rätt språk under Select Language (alltid enklare när man har det på svenska)
2. Innan du använder Ccleaner bör du därför skapa en så kallad återställningspunkt. Om något börjar krångla kan du välja att gå tillbaka till hur datorn var innan du körde Ccleaner. Du skapar en återställningspunkt genom att klicka på Start, Alla program, Tillbehör, Systemverktyg och Systemåterställning och klicka på Skapa en återställningspunkt. Får du problem går du tillbaka till den här punkten genom att välja Återställ datorn till en tidigare tidpunkt.

Fakta:
Systemkrav:
Windows 98 eller senare.
Språk: Svenska.
Läs mer: http://www.ccleaner.com/

Support: www.ccleaner.com/help.


Gratis ritprogram - Artweaver

Artweaver is a Windows Freeware program to simulate natural brush tools. It is therefore suitable to leave your creativity free run. Artweaver offers you a clear program window, which can be used without training immediately.

Artweaver is available in English and German language. Through support for language files, the Artweaver program window can be translated easily into other languages.

 • Overview (Screenshots)
 • Download Artweaver
 • Frequently Asked Questions (FAQ)
 • Tutorials
 • Forum
 • Software Development Kit (SDK)


 • Read more: http://www.artweaver.de/index.php?id=59,141,0,0,1,0


  Ny rapport om utbyggnaden av Internet

  Det kostar pengar att bygga nya, bredare vägar. Men vägarna byggs i alla fall, därför att de behövs och därför att de öppnar nya möjligheter för alla som kan utnyttja dem. På samma sätt kommer införandet av ett nytt Internetprotokoll, IP version 6, skapa nya möjligheter att göra affärer, enligt en rapport som konsultföretaget Greenwich Consulting tagit fram på .SE:s uppdrag.

  Problemet med IP version 4, som används idag, är att adresserna håller på att ta slut. Med IPv6 räcker adresserna till att ansluta allt det vi ser omkring oss till Internet, från väckarklockan och lamporna där hemma till termostater på arbetsplatsen och trafikljus ute på stan.

  Tekniken testades i större skala under OS i Kina, när tiotusentals termometrar, övervakningskameror och taxibilar kopplades ihop med hjälp av IPv6 och styrdes centralt.

  I Greenwich-rapporten finns flera exempel på tillämpningar som inte är möjliga med dagens Internet, i varje fall inte utan kostsamma och svårhanterliga speciallösningar. Rapporten presenteras i sin helhet på ett .SE-seminarium den 29 september samt på Internetdagarna den 21 oktober.


  Läs mer på http://www.iis.se/more/events/september2008


   


  Mobilen från Google!

  Mobiloperatören T-Mobile, tillsammans med tillverkaren HTC och Google, mobiltelefonen G1, skriver Allt om Prylar. G1 är den första mobilen som använder sig av Android, som är Googles operativsystem för mobila enheter. G1 har en stor tryckkänslig skärm på 3,2 tum. Digitalkameran klarar 3,2 megapixlar, det finns inbyggd GPS och dessutom är det en 3G-mobil med stöd för Turbo 3G.


  G1 kommer med en rad olika applikationer som är kopplade till Google, exempelvis Gmail, Google Maps Street View, Google Talk och så vidare. Mobiltelefonen kommer att finnas att köpa från och med slutet av oktober i USA, medan vi i Europa får vänta tills början av nästa år. Läs mer på Allt om Prylar.


   


  RSS 2.0