Vart är Internet på väg?:P

.SE arrangerar den nionde upplagan av Internetdagarna 21-22 oktober i Folkets Hus, Stockholm. Det blir ett spännande konferensprogram med fem parallella konferensspår fyllda med svenska och internationella talare. Du får under två dagar lyssna till fler än 140 talare som talar om vart nätet är på väg.


Säkerhetsfrågorna fortsätter att vara centrala för Internets utveckling och acceptans, och konferensen tar upp såväl säker e-post som internationellt spioneri. Liksom tidigare år ägnas också stort utrymme åt frågor i gränslandet mellan politik och teknik.


En viktig fråga i dagens samhälle är Internet som möjliggörare av medborgarnytta - nätet är idag en viktig del av samhällets infrastruktur och måste också hanteras som en sådan.


Mer information om konferensen och det fullständiga seminarieprogrammet finns på http://www.internetdagarna.se/


Gratis antivirus i ny version

AVG Antivirus Free har kommit i version 8.0, vilket innehåller många nyheter såsom skydd mot spyware och mycket annat. Ladda ner den!  AVG scannar din dator i realtid och ger ett alldeles utmärkt skydd mot det alldra mesta utan att det kostar dig en enda krona. Ladda ner den idag och gör det HÄR. Detta är en av de bästa antivirusprogram jag kört!

Better surf safe than be sorry...

The Monkey Knowz

http://www.monkeysee.com/ är en skön site med videotutorials där experter berättar hur saker och ting ska göras.
Som t.ex. nedan vide om den coola spontansporten Parkour;


Fotoretuschering x 70

På TJK finns en guide med 70 tips på hur du kan redigera foton i Photoshop. det är ingen hemlighet att så gott som alla bilder är mer eller mindre retuscherade så varför inte börja med dina egna och efterlämna ett fotoalbum med perfekt hy, vita tänder och glänsande hår ;-)


AC/DC vet ingenting om framtiden...

...men vem hade å andra sidan förväntat sig det av några gamla sega rockgubbar som aldrig har njutit av att packa upp en sprillans ny iPod.

AC/DC frontman Angus Young, whose band refuse to make their songs available on iTunes, said the move is simply because they don't want fans simply downloading a few tracks from albums.

"We don't make singles, we make albums," he told the Telegraph.


The answer to the Universe and Everything is 42

The Answer to Life, the Universe, and Everything is numeric in Douglas Adams' series The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. In the story, a "simple answer" to The Ultimate Question is requested from the computer Deep Thought, specially built for this purpose. It takes Deep Thought 7½ million years to compute and check the answer, which turns out to be 42. Unfortunately, The Ultimate Question itself is unknown, suggesting on a metaphoric level that it is more important to ask the right questions than to seek definite answers.

A tribute to Douglas Adams

Har du inte läst böckerna? Gör det.

Nytt liv i relationen med jobbet

1. Skapa din egen arbetsbeskrivning. De mest nöjda IT-proffsen är de vars arbetsbeskrivning ligger i linje med deras kompetens och intressen. Gör en inventering av dina faktiska arbetsuppgifter. Och försök förhandla dig till ett upplägg där du får göra mer av sådant du gillar och mindre, eller rent av bli av med, sådant du inte gillar. De flesta chefer vill få ut mesta möjliga krut av sina anställda och kommer att stödja den typen av byte - om det visar sig ge resultat.

2. Sätt upp ett mål. Vad blir ditt nästa karriärsteg? Att sätta upp ett - rimligt - mål att sträva mot kan skapa en känsla av mening, vilket är en nyckelfaktor för att vara tillfredställd med sitt jobb. Det hjälper dig också att komma vidare i din karriär. Tänk över var du skulle vilja vara om fem år och gör upp en plan över hur du ska nå dit. Kanske behöver du utbildning, utveckla en ny sida av din personlighet eller nya kontakter? Stegen du tar kommer att bygga upp ditt självförtroende - och troligen höja din lön.

3. Häng runt. Att etablera nya och starkare vänskapsband med dina arbetskompisar kan ha många fördelar. Du behöver såklart inte tillbringa all din fritid med dina kollegor, men det skadar inte att göra något tillsammans utanför kontoret ibland. Dina vänner på jobbet blir ett bra stöd i hårda tider och kan öka din entusiasm för det dagliga arbetet.

4. Stressa av. Visst finns det stress som det är svårt att göra något åt. Men de stressmoment som du kan hantera själv bör du eliminera omgående. Regel nummer ett: Sluta oroa dig för saker som du ändå inte kan kontrollera, till exempel din chefs åsikter. Regel två: ta tag i surdegarna direkt. Det kan vara lockande att skjuta upp saker, men ju fortare du tar tag i dem desto snabbare kan du stryka dem från att göra-listan. Slutligen: ta pauser! Även när du har mycket att göra.

5. Våga chansa. Att växa professionellt innebär att man måste våga ta vissa risker. Varje åtgärd som kan förbättra din karriär, som att begära löneförhöjning eller hålla en presentation vid en konferens, att bjuda ut VD på lunch eller begära ansvar för ett nytt projekt, ligger troligen utanför din bekvämlighetszon. Det är helt normalt att vara rädd för att misslyckas, men låt inte dina negative känslor hålla dig tillbaka. Det är väldigt tillfredställande att komma över personliga begränsningar.

6. Sök hjälp. Ta ett snack med folk du litar på som kan ge ärlig feedback på din situation. De kan ha stött på liknande problem under sitt eget yrkesliv och komma med goda råd som får dig på banan igen. Och bara genom att sätta ord på saken får du sannolikt en bättre bild av problemet och idéer om vad du bör ta dig till.

Källa: CIO.se

Nu avslöjas allt om Google mobilen

"Alla uppgifter kring den nya Googlemobilen presenteras i samband med en pressträff som ordnas av operatören T-Mobile i New York. Den mobilen baseras på Googles plattform Android och tillverkas av HTC. Totalt har cirka 30 olika företag varit med och tagit fram funktioner och tillämpningar till mobilen. Enligt tidigare uppgifter ska telefonen heta "Dream". Den ska vara en direkt utmanare till Apples Iphone och RIMs Blackberry." skriver IDG

Frågan är väl om det inte snart svänger åt andra hållet? Google har hela tiden varit den Underdog vi alla älskar att älska men ju mer saker de gör desto mindre känns de som en Underdog. Kanske är vi på väg mot ett skifte? Kanske blir den tidigare jätten Microsoft den underdog vi kommer att älska efter att ha "hatat" dem så länge? Eller finns det nya stjärnor på uppgång som vi har missat att börja älska? Hur som haver så ska det bli spännande att se vad Google plockade upp ur bakfickan den 23 september. Synd bara att man inte var i New York...

Återkommer med mer info så snart jag haft tid att göra research.

iTunes Digital Copy till Europa

Amerikaner har sedan snart ett år kunnat köpa dvd-filmer som inkluderar något som kallas för iTunes Digital Copy. Kortfattat handlar det om att man får med en extra skiva som innehåller en version av filmen anpassad för iTunes. På så sätt slipper man "rippa" filmen med hjälp av tredjepartsprogram. Nu meddelar sajten Distorted-Loop att iTunes Digital Copy är på väg till Europa. Först ut är filmen "What Happens in Vegas" med Cameron Diaz och Ashton Kutcher i huvudrollerna. Man kunde kanske önska att de kunde ha valt en lite bättre film som introerbjudande men å andra sidan ska man inte klaga.  Bättre att det rör sig än att det står helt stilla.

Filmbolaget 20th Century Fox har dock bestämt att filmen bara får överföras till ett iTunesbibliotek vid ett tillfälle, så den som har flera datorer bör ta sig en funderare vilken han vill se filmen på. Men återigen ska man inte klaga utan vara glad att vi (kanske) får tillgång till detta "bara" ett år efter att det släppts i USA. Filmbranschen behöver verkligen ta sig en funderare på vad den "nya" tekniken har för fördelar för dem istället för att bromsa processer. Hallå, folk laddar ner filmer för fullt, rippar dem etc. Det finns en marknad! Kanske dags att speeda upp processerna lite?

En annan industri som också varit sega med detta är musikindustrin men jag ska avvakta med att spy galla över dem för denna gång ;-)

Tjejer - Teknik är kul!

Hösten 2007 var bara 5 procent av de antagna på KTH:S datateknikutbildning kvinnor. 2003 var den siffran 13 procent. Men i senaste numret av Ny Teknik kunde man glädjas över nya färska siffror. I år sökte 9 400 kvinnor till högskolornas civilingenjörsprogram. Det är en ökning med ca 10 procent jämfört med förra året.

Linda Skugge har skrivit en krönika på ämnet teknik som är den bästa jag läst av henne -heja alla som skriver om tjejer och teknik! ;-) Hon skriver bla om Digi Girlz, Microsofts fantastiska satsning på unga tjejer och teknik som ni läst om på min blogg tidigare - om ni följt den!

Skönaste citatet från hennes krönika " Anna Nilsson, civilingenjör och nybliven trebarnsmamma varav den äldsta är fyra år säger att hon kan applicera hela sin KTH-utbildning på sitt liv som trebarnsmamma. "All logik och matematik jag läste är till otroligt stor nytta nu när allt handlar om att strukturera upp dygnen för de här små liven. Jag skulle vilja skriva en mammabibel - i excel..." " Läs den!

Miljögifter i din dator

"Flera tillverkare av mobiltelefoner och andra mindre apparater undviker nu helt pvc-plast och andra skadliga ämnen, men pc-tillverkarna har fortfarande långt kvar, enligt en ny rapport från miljöorganisationen Greenpeace. Bäst betyg får Nokia, som i den förra upplagan av rapporten tappade sin förstaplacering. Företaget har pvc-fria telefonmodeller sedan 2005 och lovar att helt ha avskaffat bromerade flamskyddsmedel under nästa år. Även insamlingen av skrotad elektronik, vilket sägs ske i 85 länder, höjer Nokias miljörankning" skiver IDG

Man blir lite trött när man läser ovan. Miljödebatten har varit global under en längre tid men PC tillverkarna ligger långt efter...om man tittar på PC användadet i västvärlden torde detta vara intressant att driva så härmed slår jag ett slag för miljön och ställer samtidigt frågan: finns det någon tillverkare som tillverkar helt miljövänliga datorer? Jag ska börja leta nu och återkommer om jag hittar någonting!

Den goda nyheten är att Apples betyg lyfts på grund av att de senaste Ipodmodellerna är helt fria från pvc och bromerade flamskyddsmedel, men det arbetet måste även omfatta andra produkter som Iphone och Macdatorer. I alla fall någonting att glädjas åt...

Japaner dissar iPhone

"Efter en lovande försäljningsstart har efterfrågan på iPhone i Japan mer eller mindre avstannat. Orsaken är höga priser och brist på avancerade funktioner." skriver MacWorld

Varför är jag inte förvånad? Japan har länge haft helt egna mobilsystem (dock inte kompatibla med våra) och mobiler med funktioner som vi i Sverige bara kan drömma om. Vi får se hur det går. Analyserna av detta verkar luta åt att tricket för att få köparna i Japan att komma igång är att visa dem vilka funktioner som finns och vad de faktiskt kan göra med iPhonen. Jag är fortfarande tveksam. Vi pratar om en marknad där inte ens Nokia har lyckats.

Snabbare dator-Expressen tipsar

Expressen skriver idag om tio tips för att få en snabbare dator. Bland tipsen återfinns en del saker som att lägga över data på DVD eller CD (t.,ex. foton, musik) men också mer matnyttiga tips om att uppdatera drivrutiner.

Krig i bloggsfären

man behöver inte ifrågasätta om bloggar har makt eller inte när man läser detta inlägg där UPS ger sig på en bloggare. Ganska roligt om jag får säga det själv ;-)

Kryptera din messenger gratis

För dig som inte älskar FRA lagen och alla typer av integritetskränkande övervakning finns HÄR en smart liten download som löser alla problem. Testad fix och färdig! Kryptera dina meddelanden helt enkelt och dessutom är den gratis! Kan inte bli bättre :-)

Safari välkomnar Google Gears

"Gears är en utbyggnad av den moderna webbläsaren som skapar en mer sofistikerad plattform för webbapplikationer. Då Google Gears innehåller både en lokal webb- och databasserver kan exempelvis webbapplikationer köras utan tillgång till Internet, offline alltså! Användare av Safari på Mac OS X har dock fått vänta medan både Internet Explorer och Firefox har lirat med Gears en längre tid. Men idag presenterades äntligen Google Gears för Safari." skriver Erik Petterson på sin blogg.

Ny superdator

Superdatortillverkaren Cray uppgav igår att företaget tillsammans med Microsoft och Intel kommer att tillverka en superdator som är lika liten som en skrivbordsdator, skriver IDG idag.

Cray har tidigare annonserat sitt samarbete med Intel men med Microsoft med i paketet känns det som att satsningen inte bara är ett strategiskt vägval utan också en intressant framtid för bärbara, små superdatorer. Det jag också vill se är så klart en snygg design a la Apple. Jag tror defenitivt att de grå burkarnas tid är över - även för superdatorer i företagsmiljöer! Frågan är vad prisbilden kommer att bli för slutkunderna...

" Windows HPC Server 2008, in combination with the Cray CX1 supercomputer, will provide outstanding sustained performance on applications," said Vince Mendillo, director, HPC at Microsoft Corp. "This combined solution will enable companies in various sectors to unify their Windows desktop and server workflows. Many Microsoft financial services customers, for example, want to unify back-office modeling and simulation with the work of front-office trading desks", skriver Cray i en pressrelease på sin site.

Mao en superdator som ska kunna jobba effektivt med stora mängder data. Det ska bli intressant att se vad utvecklingen blir i nästa steg.

Mer Google Chrome

I ett tidigare inlägg skrev jag om "glädjedödaren" ( Webbutveckling AB) som gick ut med info om innehållet i villkoren som finns med Google Chrome nedladdningen. De har nu gjort en uppdatering! Klicka på länken eller läs klippet nedan;

"Svenska Dagbladet varnar 6 dagar försent, då ger vi råd

Eftersom SVD först idag går ut och varnar för googles webbläsare Chrome, något som vi gjorde för 6 dagar sedan. Så ger vi råd på hur man fixar det själv istället.

Det är i första hand tre saker som varnas för:

  • Säkerhetsproblem, hackare kan ta över en surfares dator
  • Google gör anspråk på användarnas upphovsrätt via avtalet som tillskriver dem en evig rätt att använda det som användaren skickar via webbläsaren (email, foruminlägg osv)
  • Information om vart man surfar skickas tillbaka till google

Google lovade igår att anonymisera den information de får och inte spara den i kommersiellt syfte. Och de har även blivit tvingade att ändra i sina avtal. "


Läsartips: Ladda ner videor på Youtube

Fick tips från en läsade på ett verktyg för att bla ladda ner videor från Youtube som skrev " hej, jag hittade en webbplats för att ladda ner filmer från YouTube, DailyMotion, IFilm, google.video, myspace, break.com, metacafe i MP4, 3GP, FLV, AVI"

Test här: http://hamtayoutube.innovasitio.com/ 

Någon som redan testat eller känner till det och kan berätta hur bra/ dåligt det är? Ska testa den själv så snart jag hinner :-)

JAPAN-NOW, September-Oktober 2008

Utställning på Östasiatiska Museet, 14 september till 19 oktober 2008
------------------------------------------------------------------------

I utställningen visas samtida japanskt hantverk av trä, lack, glas och
porslin.

Vernissagedagen sammanfaller med Östasiatiska Museets Asien-festival.

För mer information, se följande webbsida:
http://www.mfea.se/smvk/jsp/polopoly.jsp?d=1452&a=12386

Ett samarbete mellan Östasiatiska Museet, Japan Foundation och
Japanska Ambassaden.

Vad oroar kineser och vad tycker svenskar?

En opinionsundersökning i sex storstäder i Kina gjordes av TCO och Novus Opinion och presenterade i juni en undersökning i syfte att fånga opinioner i framtidens Kina;


  • Kineser oroar sig mest över arbetslöshet (67 procent) eller att drabbas av olycka (77 procent).
  • Svenskar oroar sig minst över att förlora jobbet (18 procent).
  • Kineser oroar sig minst över klimatförändringarna (49 procent).
  • Svenskar oroar sig mest över klimatförändringar (60 procent) samt över att pensionen inte ska räcka till (56 procent) när den dagen kommer.

Vad säger det om skillnaderna i svensk och kinesisk kultur? Att svenskar har ett bättre skyddsnät när de förlorar jobben och är mer miljömedvetna? Jag vet inte.

Undersökningen har också fångat en tendens bortom stereotypen av den nyrika prylfixerade kinesen, nämligen en värderingsförändring bort från det materiella. Genom värderingsfrågorna kan vi fånga att det främst är ungdomarna som är mindre materiellt orienterade och verkar söka annat innehåll i livet. Bland de unga, både män och kvinnor finns tecken på annan rörelse.  Värderingsskillnaden mellan äldre och yngre syns bland annat i vad man tycker är viktiga förbättringar i livet. Efter bättre bostad, som alla drömmer om, finns bland annat "Att ha mer tid för hobbies" (34 procent av de yngre, 18  procent av de äldre),  och "Att ha mer pengar att köpa saker för"(16 procent bland de äldre). De är samtidigt ganska ointresserade av att kunna köpa mer saker (4 procent), en tydlig värderingsdriven attitydförändring.

det är ju välbekant att vår höga konsumtion är en stor bov vad gäller miljön. Kanske är kineser mer undermedvetet miljömedvetna (i alla fall de yngre om man får tro undersökningen) eller handlar det helt enkelt om att man har ett andligare sätt att se på omvärlden. Som bekant är Shopping Gud i västeuropa. ;-)

Källa: TCO


Samsung släpper Macbook Air utmanare

Det var en gång ett företag som hette Samsung som skulle släppa en ny laptop. Samsungs slogan "lighter than air" gav en fingervisning om vartåt det lutade och så här ser den ut;

Macbook Air har fått hård konkurrens från Samsung.
Macbook Air har fått hård konkurrens från Samsung.

Samsungs nya modell X360 lanseras som en (outtalad men) direkt utmaning till Apples Macbook Air. Den nya modellen ska enligt Samsung vara den lättaste datorn i sitt segment på endast 1.27 kilo. Med segmentet menas en skärmstorlek på 13.3 tum. Det vill säga samma som Macbook Air. Den kommer ha en Solid State Drive på hela 128 gigabyte, upp till 4 gigabyte minne och en Centrino 2 ULV Processor. Den har en absurd (påstådd!) batteritid på över 10 timmar. Har inte sett något test på det ännu.

Om den håller vad Samsung lovar kommer den att bli en het kandidat när jag ska köpa ny dator med reservationen att designen inte är speciellt kul (se tidigare artiklar om zepto.com som släppt en superdesignad dator som dessutom har mycket bra prestanda och går att "skräddarsy"). Dock är jag fortfarande lite tveksam till designen så...återkommer när det börjar närma sig uppdateringsdags!

Ett annat minus (utöver den rätt torra designen) är att Samsung är stora på laptopmarknaden utomlands. Sverige är ett av länderna de valt att inte lansera sina laptops i än. Det betyder nog att denna dator inte kommer se den svenska marknaden inom en snar framtid.

När du reser i Europa (eller har snälla kompisar utomlands) och vill inhandla enligger priset mellan 1500-2000 euro.

Reklamköparna är glada

I undersökningen ställde Resume.se ett antal frågor riktade till reklamköpare. Resultatet visar på tilltro både till marknaden och sitt företags utveckling. Närmare 30 procent uppger att de kommer att öka sina reklaminvesteringar i höst jämfört med 2007, medan 19 procent kommer att köpa mindre.
 
36% av de svarande tror på en bättre höst affärsmässigt
32%, nästan lika många, tror på oförändrat läge
12% tror på en sämre höst
18% tror på en osäker höst

 
Det bådar gott för affärerna även för Onlineleverantörerna vars del av reklamkakan ökar stadigt till skillnad från traditionella media som tidningar.


The Tank Man


Ditt mobilnummer är till salu

"När du mobilsurfar kan du inte räkna med att vara anonym. I själva verket finns det risk för att sajtens ägare vet precis vem du är eftersom de kan se ditt mobilnummer. Det är nämligen till salu - via din operatör!"skriver IDG

När du surfar via datorn syns det inte att det är du som besöker vissa sajter, det enda spår du möjligen lämnar är ett IPnummer. När du surfar med mobilen har du inte alls samma skydd. Din mobiloperatör kan sälja vidare dina uppgifter till den som äger sajten. Om din operatör har slutit avtal med en specifik sajt kan de, när du surfar in med mobilen på sidan, få tillgång till ditt mobilnummer . Genom det kan de dessutom få information om vem du är och var du bor. 

När du accepterat operatörens allmänna villkor godkänner du nämligen att uppgifterna säljs vidare. Frågan är hur många som verkligen har läst igenom de allmänna villkoren som kommer med abbonemanget och om det faktiskt går att avsäga sig detta. Jag har inte hittat någonting som tyder på att man kan avsäga sig det eller ändra denna klausul i sitt mobilavtal när man skriver på det. Egentligen är det konstigt att man inte kan förhandla om detaljerna i ett mobilavtal.

"Alla operatörer gör så här", säger Karin Nordlund, pressansvarig på Telia, om att sälja sina kunders mobilnummer till sajtägare.
"Alla operatörer gör så här", säger Karin Nordlund, pressansvarig på Telia, om att sälja sina kunders mobilnummer till sajtägare.


"- Det är mycket tveksamt om ett litet stycke i det finstilta kan anses som ett fullgott samtycke till att personliga uppgifter lämnas ut. För ett fullgott samtycke krävs att det tydligt informeras om vad det gäller, samt en aktiv handling från konsumenten. Det kan till exempel vara en ja och nej ruta som man själv bockar av, säger Magnus Karpe på Konsumentverket. "

Explorer kräver mer minne än Firefox

Microsoft betaversion av Internet Explorer 8 kräver mer än dubbelt så mycket minne som Mozillas Firefox, menar forskaren Craig Barth som arbetar vid företaget Devil Mountain Software. Han baserar sitt uttalande på en lång rad tester som han har utfört på ett tiotal siter med olika innehåll.

När testerna var slutförda hade IE8 tagit för sig 380 megabyte av de 2 gigabyte som var tillgängliga på testplattformen med Windows Vista, medan IE7 som också ingick i testet la beslag på 250 megabyte. Firefox behövde däremot bara 159 megabyte. När samma tester kördes under Windows XP så konsumerade varje webbläsare något mindre minne, men IE8 var fortfarande värst.

Läs mer HÄR

Varning för Googles nya webbläsare Chrome

Jaha, så har några glädjedödare givetvis hittat ett "fel" med nya Chrome...iofs en säkerligen seriöst menad varning och  så men ändå...det var den glädjen över den nya leksaken...Och världen snurrar vidare ett varv till.


"Vi vill härmed lämna ut en varning för googles nya webbläsare Chrome. Denna varning riktar sig i första hand till företag och företagare. 

När man laddar ned googles nya webbläsare Chrome så måste man godkänna det användaravtal som skickas med. Om man godkänner detta avtal ger man google en evig, ouppsägbar, världsomspännande, royaltyfri och icke-exklusiv licens att reproducera, anpassa, ändra, översätta, publicera, distribuera och offentligt utföra eller visa allt innehåll som du skickar, lägger upp eller visar på eller via tjänsterna. På ren svenska ger man google rätten att använda allt material man skickar via webbläsaren. Så skriver du ett mail via webbmailen i chrome-webbläsaren så har de rätten att inte bara använda det du skriver, de har även rätten att ändra texten och använda den. Likaså med bilder och annat material som du via webbläsaren förmedlar. " Läs hela inlägget här


Search Marketing Expo Stockholm, Sweden

"Join us for both days of education, networking and fun at SMX Stockholm! Sign up for our Search Marketing Expo newsletter or feed to find out when.

This year SMX Stockholm has a special focus on Search management and how to measure success. Therefore we also run it side by side with the eMetrics Marketing Optimization Summit.

The Nordic Advisory Board for SMX Stockholm contributes local relevance and world-class expertise."

Intresserad av att gå? mer info HÄR


Microsoftglasögon för 1 miljon

Nu kan alla tech-nördar och datornostalgiker få sig en fix av teknikvärldens egen motsvarighet till rockstjärne-memorabilia. Lockar månne ett par reklammärkta solglasögon i plast från mjukvarumiraklet Microsofts gyllene era? Var då beredd att tänja lite på sparkontot. Glasögonen kostar nämligen just nu 173 000 dollar, cirka 1,1 miljoner kronor, på Ebay, skriver E24 idag.

Nu börjar jag ångra alla give-aways med Microsoftloggor (och andra företagsloggor) som åkt i soporna...icke att förglömma limited-edition t-shirts inför produktlanseringar som blivit svettiga löptränings-tishor...hell, jag kanske har sumpat en förmögenhet där ;-)


Ladda hem Google Chrome

Med Google i spetsen har projektet helt öppen källkod (Open Source) då de vill hjälpa alla webbläsare att bli bättre. Öppen beta finns att ladda hem Google Chrome för Windows XP/Vista, skriver Erik Pettersson på http://ptz0n.se/ 

Firefox utmanar Xbox

Microsofts Xbox får en oväntad konkurrent när spel som Quake III Arena flyttar ut på nätet och går att köra direkt i webbläsaren. Id software har den här månaden lanserat sajten Quake Live där betatestare kan köra en webbaserad version av Quake direkt i webbläsaren. Quake Live har så här länge 25 banor och fyra olika spelstilar. En intelligent server kommer också att matcha användare så att duktigare spelare får spela mot andra duktiga spelare och nybörjare behöver inte känna sig utklassade när de provar spelet de första gångerna.Källa: Forbes.com

Kimberly


Världslansering ikväll för Googles browser Chrome

"Arenorna där It-giganterna Microsoft och Google slåss blir allt fler. Klockan 21 ikväll lanserar Google sin browser, Google Chrome, som ska konkurrera med Microsofts Internet Explorer 8. " skriver Dagens Media idag.

Spänningen stiger som bekant...

;-)

Kimberly


Råttan i pizzan i IT världen

Legender och myter har funnits med oss lika länge som människan kunnat berätta historier. Och vi har alla hört dem - från albinoalligatorer i New Yorks kloaker till konspierationsteorier om att månlandningen aldrig ägt rum. Nu avslöjar CIO Magazine IT-världens egna "Råttan i pizzan"-historier:

Ipod fungerar som åskledare.
I juli förra året berättade en rad nyhetssajter att Ipods lockade till sig blixtar vid åskväder. Rubrikerna var falska och syftade på upptäckter i The New England Journal of Medicine där läkare studerat skadorna hos två män som blivit träffade av blixten samtidigt som de lyssnat på sina Ipods. Skadorna - skadade trumhinnor, förlorad hörsel och brännskador - uppstod visserligen på grund av Ipoden.

 Microsofts trådlösa och portabla toalett.

I maj 2003 exploderade nyheten om att Microsofts nya portabla toalett iLoo var under utveckling med  trådlöst tangentbord, plasmaskärm och extern Hotmail-station för de som stod i kö utanför toaletten. Självklart handlade det om ett skämt, men både AP och Wall Street Journal körde nyheten. PR-tricket var signerat Microsofts brittiska kontor.

Saddam Hussein köper 4000 Playstation 2 för att utveckla massförstörelsevapen.

Den 19 december 2000 pumpade nyhetssajten Worldnetdaily.com upp nyheten. Anonyma millitära källor uppgav att datakraften i PS2:an skulle kunna användas till att bygga en enorm superdator. Bara genom att koppla ihop några få PS2:or skulle Irak enligt experterna kunna bygga system för en obemannad raket eller liknande. Så här i efterhand kan vi ju konstatera att Irak inte hade några massförstörelsevapen - kanske använde de sina PS2:or till att spela spel?


 Thomas Watsons usla förutsägelse.

År 1943 påstås IBM-patriarken Thomas Watson ha myntat det idag klassiska citatet
"Jag tror att det kommer att finnas en världsmarknad för ungefär fem datorer".

Det här har blivit en klassisk "faktoid", något som de flesta tar för en sanning. Samtidigt finns det fortfarande ingen som verkligen kan koppla citatet direkt till Thomas Watson. 2000-buggen kommer att förändra förutsättningarna för det mänskliga livet.

Mediahysterin som pågick fram till klockan 00.01 den första januari 2001 var utan dess like. Det som förväntades bli slutet för den datoriserade civilisationen blev i stället den största ickehändelsen i världshistorien. Gick vi verkligen på det? Jepp! I varje fall de flesta av oss.


Källa: CIO.se

RSS 2.0