Bloggpaus för Japan


Kommer ett dra till japan på lite semester några veckor framöver så det kommer nog inte att bli så mkt bloggat därifrån (beror lite på Internetuppkopplingstillgång eftersom delar av resan är i bergen o på otillgängliga ställen).
 
<3 Jag kommer resa runt lite men bla till Tokyo, Kyoto, Hirosima...shoppa, uppleva, äta massa god mat...

<3 Så klart köpa en massa skön musik som inte finns här ... ;-)

<3Och gå på Ghibli museet i Tokyo!!! :-) Det KAN man inte missa när man är där!

Kommer bli ett skönt äventyr!

See U after april 8th.... :-)


webbanalysdagen den 15 April i Stockholm

We will be in conference room Herkules at Radisson SAS Royal Viking Hotel.

At 6 PM, we will start with presentations around an engaging topic, Social Media (more info to come).
Then you can start networking with mingle food and drinks, free thanks to our sponsors.

Host:
Rickard Hedenius

Date:
Wednesday, April 15, 2009 at 6:00 PM

Venue:
Radisson SAS Royal Viking Hotel

Address:
Vasagatan 1, Stockholm SWEDEN (Venue | Map | Group)

Share:
Invite friends to join you at this event
Link to this event

Have fun!

Mitch Joel is coming to Stockholm - Don't miss it!

The rules of Internet marketing keep on changing. If you don't evolve as well, your skills will quickly be outdated. Internet Marketing Conference (IMC) has been educating people in Internet marketing for nearly a decade. Not only has it been held several times in Stockholm, it has also been held in New York, Vancouver, Las Vegas, Montreal, Berlin, Barcelona, and several other cities around the world. And now: IMC returns to Stockholm this spring!

Dont miss out on this fantastic clip from one of Mitch Joels presentations, its totally a amazing story on the power of Internet and the way it brings the world together into one.  


IMC Stockholm 2009 - A Triple Threat


The conference this spring has a somewhat different setup compared to earlier conferences. May 27 is the date that will resemble previous IMC events the most.


Full Access Ticket: This ticket gives you full access to all three days of the program including workshops. Early Bird rate of 7,995 SEK until March 31.


May 26: An affiliate marketing conference held largely in Swedish. | Program | Register for 3,495 SEK |

May 27:
The main conference day held entirely in English. This is the international day for experts, by experts. | Program | Register for 4,995 SEK |

May 28:
Create your own workshop program. Pick the topics that interest you and pay by the workshop. Some are held in English, and some in Swedish. | Workshops (more information coming) | Prices start from 495 SEK per workshop | Register


Fy fan...glass är inte längre glass :-/

Läste just en artikel på Aftonblandet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4665732.ab . Jag mår illa efter detta & är så GLAD att jag bara äter Ben & Jerrys (som faktiskt ÄR gjorda på riktiga saker som grädde, choklad, nötter etc).

Exempel ur artikeln:
- "Sia Glass i halländska Slöinge vill framställa sig som ett fäste för den riktiga glassen. Deras gräddglass påstås därför vara gjord av "äkta råvaror" och företaget säger sig "helst" välja det som kommer från "naturens eget skafferi, såsom bär, nötter och choklad". Ändå kan man bland de 19 ingredienserna i företagets päronglass hitta sådant som trikaliumcitrat, klorofyll-kopparkomplex, kurkumin, mono- och diglycerider av fettsyror och patentblått. "

- "Carte d'Or Selection består av samma komponenter som alla andra industriglassar. I Carte d'Or Vanilj har man behövt tillsätta två färgämnen, E160b och E100, för att få blandningen av skummjölk, vegetabiliskt fett, vasslepulver, olika så kallade emulgeringsmedel och stabiliseringsmedel att anta rätt kulör."

:-/

Ny mobil eller inte...det är frågan!

Japp, återigen dog min mobil (andra mobilen på ett år) men jag har (som tur är) en extra "skräpmobil" som jag kunde peta in kortet i så att jag i alla fall inte är helt "offline".

- Fy faan vad man är beroende av mobiltelefonen! Det r nästan sjukt!

I alla fall så synkade jag bara upp mobilen med Basota.com för att få tillbaka alla mina kontakter så efter fem minuter (när jag fått lite batteri i "skräpmobilen" så det gick att ringa igen) var jag "Redy-2-go". Dock måste jag köpa en ny telefon (igen) så nu börjar det kännas som att frågorna är följande;

1. Ska man satsa på en bra modell med en bra kamera och ett stort minneskort?
2. Eller: en billigare modell som inte är så cool men som gör "mindre ont" i plånboken om den går sönder?
3. Ska jag helt strunta i att köpa en ny mobil och köra på "skräpmobilen"?

Sen är jag dokumenterat "prylbög" (fråga min kille som ledsnar på att jag dreglar som ett pucko över min nya bärbara mini-pc som ska med på resan till Japan) så en annna fråga som automatiskt kommer upp är givetvis;

: Kan jag leva med "skräpmobilen" fast den inte matchar mina andra teknsika prylar? (Ja, det är verkligen ett i-landsproblem av stora mått ;-)).

Polarn & Pyret startar webbutik

De har ett lanseringerbjudande med 30 % raatt på utvalda plagg :-)

www.polarnopyret.se

Fyller 20 år idag <3

Hurra! Vårt älskade Internet så som vi känner till det fyller 20 år idag :-) Det är väl värt att fira? Det tycker jag i alla fall! kanske inte med tårta men i alla fall med en liten film ;-)Om du inte tycker det är kul...oroa dig inte! Då är du på rätt sida om Onlinenerdometern (dvs om du INTE vill vara en Onlinenerd).

Apple gör en netbook

Nu ser det ut som att Apple på allvar har hittat ett sätt att bygga en prisvärd netbook-dator. Även om inga specifikationer är bekräftade, talas det om att Apple tillsammans med tillverkarna Wintek och Quanta håller på att utveckla en netbook med pekfunktion, skriver PC För alla

iNetbook från Apple efter sommaren?
iNetbook från Apple efter sommaren?

3 fakta om kvinnliga egenföretagare

  • Kalmar är den stad som har flest andel kvinnliga företagare.
  • Kvinnliga företagare är i snitt 41 år, männen är 55 år.  
  • De största hindren uppges vara svårighet att få lån - fler kvinnor än män får avslag på sin låneansökan, trots att de vill låna mindre pengar - och osäkerhet kring mammaledighet och sjukpenning.

Källa: Nutek


Varning för lurig mask på Facebook

Flera IT-säkerhetsföretag går nu ut och varnar för den nya varianten av masken Koobface som sprider sig med hjälp av så kallade sociala nätverksplatser som Facebook.


Masken är bedräglig. Eftersom den redan stulit profilbilden från en av dina kompisar ser det ut som att du får ett meddelande från någon du känner. I meddelandet uppmanas du att titta på ett videoklipp och slussas vidare till en You Tube-sida. Men även den är falsk.


När du uppmanas att uppdatera din Adobe Flash Player för att kunna titta på videon gäller det verkligen att lägga i bromsen om du inte redan gjort det. Annars installeras en så kallad trojan i din dator, stjäl inloggningsuppgifter och skickar falska meddelanden till andra sociala nätverksplatser.


Koenigsegg har gjort en elbil! :-)

Koenigsegg Quant elbil

Den svenska sportbilstillverkaren Koenigsegg avtäcker oväntade nyheter. På den stora bilmässan i Geneve visades den nya elbilsmodellen Quant upp. Mmmm...den här bilen får mig att drömma igen :-)

Yahoo har skrotat Sverige

Enligt Teknik 360 skrotade Yahoo sverigekontoret redan vid årsskiftet. Vad som hänt med de 15 anställda man hade är det ingen (?) som vet...

LÄS MER HÄR

ozonlagret är tjockare igen!

Idag skriver dn.se att ozonlagret i februari var rekordtjockt över SMHI:s mätstationer i Norrköping och Vindeln.

- Det är för tidigt att dra några slutsatser av en enskild mätmånad. Men det är i vilket fall som helst positivt att det inte tunnats ur ytterligare och att det inte blivit sämre under de senaste åren, säger klimatologen Weine Josefsson på SMHI.


Han påpekar att det är en stor naturlig
variation på lagrets tjocklek, från dag till dag och under längre perioder. I februari har ozonlagret varit det tjockaste sedan mätningarna drog igång i Norrköping 1988 och i Vindeln 1991.


- Tittar vi på värdena från februari så har de dagliga värdena inte varit speciellt höga, utan det är frånvaron av mycket låga värden som lagt grunden för rekordnoteringen. Förhoppningsvis kan det vara en effekt av att det släpps ut allt mindre ämnen som bryter ned ozonskiktet, säger Weine Josefsson.


Klimatologerna vågar inte med stöd av rekordnoteringarna utlova att ozonskiktet har börjat växa till igen.


- Vi är i ett läge där minskningen verkar ha slutat och vi förväntar oss en ökning, säger Josefsson.

Detta är mycket goda nyheter! Det finns hopp för vår stackars misshandlade planet igen :-)


RSS 2.0