iTunes blockerat i Kina

"Datoranvändare bosatta i Kina rapporterar att det inte längre går att komma åt iTunes Store. Apple meddelar att företaget inte har något med saken att göra." skriver IDG i dagens nätupplaga.

Varför är man inte förvånad?

Innan OS var det diskussioner om att inte ens utländska journalister skulle få ha till gång till Internet utanför den censur som Kina har lagt på Internet. Det sorgligaste med allt detta är ju att det skapar en bad image för Kina utanför landets gränser. Kina är landet som växer enormt, exporterar en massa produkter till övriga världen men som samtidigt inte tillåter att influenser och kreativitet från omvärlden får komma in...jag får inte ihop det.

Vi får se hur det slutar. En sak är i alla fall säker och det är att det inte kan fortgå för evigt. Det är 2008 nu.

Kimberly

UPPDATERING 16:04
"Dagens Media har gjort en undersökning. Den visar att 38 procent av svenskarna var negativa till Kina, medan 18 procent var positiva. Över 20 procent av de negativa angav diktatur såväl som brist på mänskliga rättigheter som anledning. Kina fick klart sämre värden än Indien och USA. Undersökningen fick mig att undra lite över hur ni jobbar med att marknadsföra varumärket Kina. "
Så börjar inlägget i Kinadebatten hos Dagens Media. Läs hela artikeln HÄR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0