Microsofts Plan B för Search

http://www.businessweek.com skriver om Microsofts nya strategi efter att affären med Yahoo har gått om intet. Det mest intressanta var att också Bill Gates (under sitt avskedstal) pratade om att just onlinedelen är ett av Microsofts stora misstag. Inget ont om Microsoft som affärsidé som sådant men man behöver kanske inte gräma sig över en sån miss när man ändå uppnått världsherravälde med sitt operativsystem?

I alla fall har man nu köpt bolaget Powerset för att försöka knappa in lite av giganten Googles försprång. Powerset utvecklar en teknologi som ska ge ett sökresultat baserat  på "an understanding of a word's meaning and the context of its use."  De flesta andra sökmotorer använder sig av matchning dvs att de matchar ett sökord t.ex. "blogg" med innehållet på webbsidorna. Med Powersets tekonologi får man alltså en sökmotor som klarar av att matcha sökningar även med det kontextuella (innehållet) på en site.

Businessweek har också gjort tester som visar att Powerset och andra sökmotorer som arbetar på liknande sätt ofta ger ett bättre och mer precist sökresultat jämfört med Googles. Det ska bli intressant att se vad nästa generation sökmotorer kommer att kunna ge oss "vanliga användare" i form av mervärde. Säkert är i alla fall att Microsoft inte går in i Powerset med ambitionen att använda det som en lekstuga för ny och spännande teknik. Vi lär se mer inom en snar framtid!

Kimberly
...........................................
Read more about Powerser and Microsofts Plan B here

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0