Råttan i pizzan i IT världen

Legender och myter har funnits med oss lika länge som människan kunnat berätta historier. Och vi har alla hört dem - från albinoalligatorer i New Yorks kloaker till konspierationsteorier om att månlandningen aldrig ägt rum. Nu avslöjar CIO Magazine IT-världens egna "Råttan i pizzan"-historier:

Ipod fungerar som åskledare.
I juli förra året berättade en rad nyhetssajter att Ipods lockade till sig blixtar vid åskväder. Rubrikerna var falska och syftade på upptäckter i The New England Journal of Medicine där läkare studerat skadorna hos två män som blivit träffade av blixten samtidigt som de lyssnat på sina Ipods. Skadorna - skadade trumhinnor, förlorad hörsel och brännskador - uppstod visserligen på grund av Ipoden.

 Microsofts trådlösa och portabla toalett.

I maj 2003 exploderade nyheten om att Microsofts nya portabla toalett iLoo var under utveckling med  trådlöst tangentbord, plasmaskärm och extern Hotmail-station för de som stod i kö utanför toaletten. Självklart handlade det om ett skämt, men både AP och Wall Street Journal körde nyheten. PR-tricket var signerat Microsofts brittiska kontor.





Saddam Hussein köper 4000 Playstation 2 för att utveckla massförstörelsevapen.

Den 19 december 2000 pumpade nyhetssajten Worldnetdaily.com upp nyheten. Anonyma millitära källor uppgav att datakraften i PS2:an skulle kunna användas till att bygga en enorm superdator. Bara genom att koppla ihop några få PS2:or skulle Irak enligt experterna kunna bygga system för en obemannad raket eller liknande. Så här i efterhand kan vi ju konstatera att Irak inte hade några massförstörelsevapen - kanske använde de sina PS2:or till att spela spel?


 Thomas Watsons usla förutsägelse.

År 1943 påstås IBM-patriarken Thomas Watson ha myntat det idag klassiska citatet
"Jag tror att det kommer att finnas en världsmarknad för ungefär fem datorer".

Det här har blivit en klassisk "faktoid", något som de flesta tar för en sanning. Samtidigt finns det fortfarande ingen som verkligen kan koppla citatet direkt till Thomas Watson.



 2000-buggen kommer att förändra förutsättningarna för det mänskliga livet.

Mediahysterin som pågick fram till klockan 00.01 den första januari 2001 var utan dess like. Det som förväntades bli slutet för den datoriserade civilisationen blev i stället den största ickehändelsen i världshistorien. Gick vi verkligen på det? Jepp! I varje fall de flesta av oss.


Källa: CIO.se

Kommentarer
Postat av: Madelene

schysst förutsägelse :)

2008-09-02 @ 20:35:13
URL: http://mjukvarelse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0