Samsung släpper Macbook Air utmanare

Det var en gång ett företag som hette Samsung som skulle släppa en ny laptop. Samsungs slogan "lighter than air" gav en fingervisning om vartåt det lutade och så här ser den ut;

Macbook Air har fått hård konkurrens från Samsung.
Macbook Air har fått hård konkurrens från Samsung.

Samsungs nya modell X360 lanseras som en (outtalad men) direkt utmaning till Apples Macbook Air. Den nya modellen ska enligt Samsung vara den lättaste datorn i sitt segment på endast 1.27 kilo. Med segmentet menas en skärmstorlek på 13.3 tum. Det vill säga samma som Macbook Air. Den kommer ha en Solid State Drive på hela 128 gigabyte, upp till 4 gigabyte minne och en Centrino 2 ULV Processor. Den har en absurd (påstådd!) batteritid på över 10 timmar. Har inte sett något test på det ännu.

Om den håller vad Samsung lovar kommer den att bli en het kandidat när jag ska köpa ny dator med reservationen att designen inte är speciellt kul (se tidigare artiklar om zepto.com som släppt en superdesignad dator som dessutom har mycket bra prestanda och går att "skräddarsy"). Dock är jag fortfarande lite tveksam till designen så...återkommer när det börjar närma sig uppdateringsdags!

Ett annat minus (utöver den rätt torra designen) är att Samsung är stora på laptopmarknaden utomlands. Sverige är ett av länderna de valt att inte lansera sina laptops i än. Det betyder nog att denna dator inte kommer se den svenska marknaden inom en snar framtid.

När du reser i Europa (eller har snälla kompisar utomlands) och vill inhandla enligger priset mellan 1500-2000 euro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0