70 % har ingen mobilbackup

Enligt en undersökning gjord av SIFO på uppdrag av Basota AB visar att 72 av 100 svenskar inte har tagit en backup av sin mobiltelefon. Det betyder att fem miljoner mobilabonnenter aldrig har tagit någon backup av sina sparade mobilnummer eller kalendrar.

Dock visar samma undersökning att 51 procent i åldrarna 15-64 år skulle sakna sina kontakter mest om mobilen gick sönder eller försvann. Då blir man ju också förvånad att endast sju procent av svenskarna tar backup på sin mobil varje kvartal eller oftare.

- Den tekniska lösningen för att ta mobil backup med Basota.com finns redan inbyggd i över 2.800.000.000 (miljarder) mobiltelefoner världen över, säger Mikael Johansson, VD för Basota.com.

Jag är åtminstone inte ensam om att inte känna till att det går att ta backup av mobilens innehåll direkt över mobilnätet. Tydligen känner 90 procent av svenskarna inte till att detta och att den programvara som krävs för att göra backuper redan är färdiginstallerad på de flesta mobiltelefoner.


Om du vill använda tjänsten som Basota har tagit fram gör du följande:

1. Du besöker http://www.basota.com/ och fyller i ditt mobiltelefonnummer.

2. Ett SMS med en kod skickas till din mobil för att verifiera att mobilnumret verkligen tillhör dig.

3. Du registrerar dig för 99kr per år eller 25kr/månad och får då säkerhetskopiera din mobil hur ofta du vill var i världen du än befinner dig. Betalning kan både ske via betalkort eller via SMS -betalning.

4. När registreringen är genomförd skickar Basota automatiska inställningar till din mobil så att din mobil säkerhetskopierar till det konto du skapat hos Basota.

Därefter kan du sätta igång och säkerhetskopiera hur ofta du vill eller ställa in mobilen på att göra det automatiskt vid jämna mellanrum (fungerar på de flesta mobiltelefonerna).


Kommentarer
Postat av: google

jag förstår inte. Vad är bättre med Basota än med Google Sync förutom att det kostar pengar?

Postat av: Kim

Hej Anonym :-)Well, jag skulle nog säga att Basota.com är betydligt mer konsumentanpassat, stöder fler mobiler, inte kräver Gmail (eller annat e-postkonto)och har en bemannad support.Mobil backup kan ställa till problem för folk eftersom det finns väldigt många mobilmodeller, t.ex. menyer ser olika ut, man har olika operatörer med olika begränsningar etc. Närmare 20-30% har frågor till supporten. När du väl står utan mobil är det viktigt att det finns någon att hålla i handen. Vem ska man kontakta hos Google? Detta gäller ju även många andra gratisalternativ som t.ex. Zyb.

2009-02-25 @ 15:55:53
URL: http://techiegirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0