Fy fan...glass är inte längre glass :-/

Läste just en artikel på Aftonblandet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4665732.ab . Jag mår illa efter detta & är så GLAD att jag bara äter Ben & Jerrys (som faktiskt ÄR gjorda på riktiga saker som grädde, choklad, nötter etc).

Exempel ur artikeln:
- "Sia Glass i halländska Slöinge vill framställa sig som ett fäste för den riktiga glassen. Deras gräddglass påstås därför vara gjord av "äkta råvaror" och företaget säger sig "helst" välja det som kommer från "naturens eget skafferi, såsom bär, nötter och choklad". Ändå kan man bland de 19 ingredienserna i företagets päronglass hitta sådant som trikaliumcitrat, klorofyll-kopparkomplex, kurkumin, mono- och diglycerider av fettsyror och patentblått. "

- "Carte d'Or Selection består av samma komponenter som alla andra industriglassar. I Carte d'Or Vanilj har man behövt tillsätta två färgämnen, E160b och E100, för att få blandningen av skummjölk, vegetabiliskt fett, vasslepulver, olika så kallade emulgeringsmedel och stabiliseringsmedel att anta rätt kulör."

:-/

Kommentarer
Postat av: Elen

2009-03-17 @ 21:16:27
Postat av: Elena

Ujj, det finns inget värre än industriglassarna. Och precis som för dig är det Ben & Jerry som gäller här hemma. Personligen föredrar jag New York Fudge och Fairtrade Vaniljen.

2009-03-17 @ 21:18:04
URL: http://mamatherapy.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0